Haberler

Erdoğan'dan Paraguay'a Resmiziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve basın mensuplarından oluşan bir heyetle birlikte Paraguay'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve basın mensuplarından oluşan bir heyetle birlikte Paraguay'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Paraguay Cumhurbaşkanı Mario Abdo Benitez, ilk defa bir Türk Cumhurbaşkanı'nın Paraguay'ı ziyaret ettiğini ifade ederek ziyaretin tarihi önemini vurguladı. Cumhurbaşkanları, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin giderek güçlendiğini belirterek, bu bağlamda Ankara'da ve Asuncin'da karşılıklı olarak diplomatik temsilciliklerin açılmakta olması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Paraguay Hükümeti nezdindeki ilk mukim Büyükelçisi Armağan İnci Ersoy'un atanması ile ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İki lider, ikili ilişkilerin gündeminde yer alan konuları ele alarak, "Eğitim, Kültür, Bilim ve Teknoloji, Gençlik ve Spor Alanlarında İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ile "Diplomatik Eğitime İlişkin İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı"nın en kısa sürede imzalanması konusunda görüş birliğine vardı. İki ülke arasında ticari ilişkilerin derinleşmesinin önemi konusunda mutabık kalan liderler, yatırımların karşılıklı olarak arttırılmasına verdikleri önemi dile getirerek bu amaçla "Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması" ile "Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması"na ilişkin müzakerelerin ilerletilmesini kararlaştırdı. Türkiye ve Paraguay arasındaki Ticari İşbirliği Anlaşması çerçevesinde kurulmuş olan Karma Ekonomik Komisyonun ilk toplantısının 2019 yılının ilk yarısında gerçekleştirilmesinin uygun olacağını belirtildi. İki lider aynı şekilde hukuk alanında Suçluların İadesi Anlaşması, Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Anlaşması, Hükümlülerin Nakline İlişkin Anlaşma ve Adli İşbirliği Anlaşması müzakerelerinin tamamlanması talimatını verdi. İki Cumhurbaşkanı, küresel gündem ve bulundukları bölgelerinin karşı karşıya olduğu terörizm ve sınır aşan suçlarla mücadelede çok taraflı işbirliğinin önemini vurguladı. İki ülke arasında güvenlik işbirliğinin ahdi çerçevesinin kısa süre içinde oluşturulacağı düşüncesiyle terörizmin her türüne, aşırıcılığa ve her türlü dışlanmaya karşı güçlerini birleştirme taahhüt edildi. Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine gösterilen sıcak konukseverlik için teşekkür etti. Erdoğan, ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesi amacıyla Paraguay Cumhurbaşkanı Mario Abdo Benitez'i Türkiye'ye davet etti.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Paraguay Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title