Haberler

Erdoğan: "Bölücü Örgüte Yandaş Bir Hareketle Asla"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Terör Örgütüyle Bağlantısı Olan ve 'Terör Örgütü 'Benim Arka Bahçemdir' Diyen Bir Anlayışla AK Parti'nin Bir Araya Gelmesi Asla Mümkün Olamaz. Ona Yandaş Olacak, Destek Verecek Hiç Bir Hareketle Asla. Ancak (Bulgaristan'daki) Hak ve Özgürlükler Hareketinin Gelmiş Olduğu Bir Çizgiye Gelmiş Bir Partiyle de Bizim Koalisyon Yapmamızdan Daha Tabii Bir Bir Şey...' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terör örgütüyle bağlantısı olan ve 'terör örgütü 'benim arka bahçemdir' diyen bir anlayışla AK Parti'nin bir araya gelmesi asla mümkün olamaz. Ona yandaş olacak, destek verecek hiç bir hareketle asla. Ancak (Bulgaristan'daki) Hak ve Özgürlükler Hareketinin gelmiş olduğu bir çizgiye gelmiş bir partiyle de Bizim koalisyon yapmamızdan daha tabii bir bir şey...'' dedi.

Uğur Dündar'ın CNN Türk Televizyonundaki ''Seçim Arenası'' programında soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, seçimlerden koalisyonun çıkması durumunda ''DTP ile koalisyon yapar mısınız?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bir televizyondaki soru bana şu şekilde soruldu; 'Bulgaristan'da biliyorsunuz Hak ve Özgürlükler Hareketi var. Bu Hak ve Özgürlükler Hareketi orada bir koalisyon. Buna benzer, olarak' dediler; 'Türkiye'deki partilerle koalisyon yapar mısınız, işte örneğin şu anda bağımsızlar var, bunlarla koalisyona girer misiniz?'

Benim söylediğim şu olmuştur; Bulgaristan'daki Hareket bir koalisyon ortağı olmamıştır, hareket koalisyonu kurmuştur. Hak ve Özgürlükler Hareketi bir defa terörle hiçbir zaman iç içe olmamıştır, bir etnik mücadeleyi sürdüren bir hareket de değildir.

Türkiye'deki olaya gelince; Biz bir defa 'şu anda konuşmanın çok erken olduğunu' söylüyoruz.''

Dündar'ın, ''Yani; 'terör örgütüyle bağlantılarını kessinler tamamen, Türkiye'nin Anayasası doğrultusunda, demokratikleşme noktasında siyasi mücadelesini versinler, onlarla konuşuruz' diyorsunuz?'' şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan, Milliyetçi Cephe Hükümetlerini hatırlatarak, '' Bunu konuşanlar yarın göreceksiniz, çok daha ileri noktalara gidecektir hiç endişe etmeyin.''

Erdoğan, ''Bölücü örgütle bağlantıları olduğu sürece biz AK Parti olarak DTP ile asla koalisyon olmayız mı diyorsunuz'' sorusu üzerine de ''Ona yandaş olacak, destek verecek hiç bir hareketle asla'' dedi.

Kaynak: AA / Spor

3.Sayfa Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title