Haberler

Erdoğan: Bizim de Atacağımız Adımlar Var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Soykırımı İddiaları ile İlgili Tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Kabul Edilmesini 'Talihsiz' Bir Karar Olarak Yorumladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesini 'talihsiz' bir karar olarak yorumladı. Erdoğan, "Bu, ABD'nin çıkarlarına ters bir adımdır ve Türkiye'nin bulunduğu konumu fark edemeyenlerin aldığı bir karardır. Bizim de atacağımız adımlar var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişinde gazetecilerin soykırım tasarısının kabul edilmesine ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 'talihsiz' olarak yorumladığı karar için ABD yönetiminin çok ciddi mücadele verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Çok talihsiz bir karar, fakat bundan önce de 2005 yılında Dış İlişkiler Komisyonu'nun aldığı buna benzer kararlar var. Yönetim çok ciddi bir mücadele verdi bunun olmaması için ama iç hesaplar peşinde olanlar maalesef buna karşı

farklı lobi faaliyetleri içinde bulundular. Bu, ABD'nin çıkarlarına ters bir adımdır ve Türkiye'nin bulunduğu konumu fark edemeyenlerin aldığı bir karardır. Bundan önce verilen mücadele gibi şimdi de Temsilciler Meclisi'ndeki karar öncesi mücadelemiz sürecek. Ondan sonrasına yönelik olarak bizim de atacağımız adımlar var. Bu adımların şu anda konuşulacağı zaman değildir, üzerinde hassasiyetle duruyoruz, çalışıyoruz ve ondan sonra da kararlı bir şekilde biz de tavırlarımızı belirleyeceğiz" diye konuştu. Bir

gazetecinin, "Bu adımlarda İncirlik söz konusu mu?" sorusuna Erdoğan, "Arkadaşlar; bu adımlar konuşulmaz, yapılır" cevap verdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamanın ardınan Üsküdar'daki evine hareket etti.

(CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title