Haberler

Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile Telefonla Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı George W. Bush Bir Telefon Görüşmesi Yaparak, Terör Örgütü PKK ile Mücadele Konusundaki İşbirliğinde Kaydedilen Mesafeyi Ele Aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı George W. Bush bir telefon görüşmesi yaparak, terör örgütü PKK ile mücadele konusundaki işbirliğinde kaydedilen mesafeyi ele aldı.

İki liderin bu konudaki işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdikleri görüşmede, istihbarat paylaşımının devamı yönünde arzu ve kararlılık teyit edildi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında ABD Başkanı Bush'u telefonla arayarak bir süre görüştü.

Telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Bush, 5 Kasım tarihinde Washington'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından terör örgütü PKK ile mücadelede alınan mesafeyi değerlendirdiler.

Başbakan Erdoğan ve Başkan Bush'un terörle mücadeledeki işbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade ettikleri görüşmede, istihbarat paylaşımı konusuna vurgu yapılarak işbirliğinin devamı yönünde arzu ve kararlılık teyit edildi.

PKK için ''ortak düşman'' nitelemesinin tekrar edildiği görüşmede, ABD Başkanı Bush, terör örgütü PKK'nın sadece Türkiye'nin değil, ABD'nin ve Irak'ın da düşmanı olduğunu vurguladı.

Görüşmede, ''işbirliği'' ve ''ortak düşman PKK'' ifadeleri tekrar ''güçlü bir şekilde'' dile getirildi.

Başbakan Erdoğan da, terör örgütüyle mücadeleye ABD ve Irak hükümeti ile işbirliği halinde devam edeceklerini vurguladı.

Erdoğan, Irak'ın birliği, bütünlüğü ve istikrarının devamı konusunda desteklerinin sürdüğünü de dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyonda hedefin sadece terör örgütü PKK olduğunu bir kez daha vurgulayarak, daha önce kamuoyuna açıkladığı gibi Irak'ın kuzeyindeki kardeş ve dost Irak halkına karşı olumsuz bir tutumun söz konusu olmayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title