Haberler

Erdal İnönü'nün Naaşı Pembe Köşk'te

Erdal İnönü'nün Pembe Köşk'e Getirilen Naaşını, Çok Sayıda Vatandaş ve Siyasetçiler Ziyaret Ediyor.

Erdal İnönü'nün Pembe Köşk'e getirilen naaşını, çok sayıda vatandaş ve siyasetçiler ziyaret ediyor.

Saat 11.30'da Pembe Köşk'e getirilen İnönü'nün naaşı, Köşk bahçesinde sevenleri tarafından ziyaret ediliyor. İnönü'nün eşi Seviç İnönü, kız kardeşi Özlem Toker, yeğeni Gülsün Bilgehan ve diğer akrabaları Köşk bahçesinde taziyeleri kabul ediyor. İnönü ailesine taziyelerini bildiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri adına başsağlığı dileklerini iletmek için geldiğini belirterek, "Kendisi hem büyük bir bilim adamı, hem de devlet adamıydı. Büyük bir kayıptır. Allah'tan

rahmet diliyorum" dedi. Büyükanıt, İnönü için açılan taziye defterine ise eşi Filiz Büyükanıt ve kendisi adına şunları yazdı:

"Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatından dolayı büyük üzüntü duyduk. Merhuma rahmet, ailesine sabır dilerim."

Halkın büyük sevinç gösterisiyle karşılanan Orgeneral Büyükanıt, Pembe Köşk'ten "En büyük asker bizim asker" sloganı ile uğurlandı.

Pembe Köşk'e gelerek İnönü ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, Erdal İnönü'nün kaybının Türkiye için çok acı bir olay olduğunu söyleyerek, İnönü'nün Türkiye'nin yetiştirdiği çok büyük bir aydını ve bilim adamı olduğunu kaydetti. Baykal, İnönü'nün dünya çapında kendisini kanıtlamış bir fizikçi olduğunu belirterek, "Hepimizin iftihar ettiği, saygıdeğer bir bilim adamı olarak, dünyanın karşısına çıkarabildiğimiz bir isimdir. Bu yönüyle büyük bir değerdir. Ayrıca Erdal

İnönü 12 Eylül askeri darbesinden sonra Türkiye'de demokrasi askıya alınınca demokrasiye geçişin önünü açabilmek için ciddi görevler üstlenmiştir. O dönemde kendisine bir sorumluluk düştüğünü, kendisinin Türkiye'de sosyal demokrat hareketi bütünleştirmek konusunda ciddi bir görev üstlenebileceğini de değerlendirmiştir ve o doğrultuda harekete geçmiştir" diye konuştu.

İnönü'nün sosyal demokrat hareketin toparlanması, bütünleşmesi konusunda ve askeri yönetimin tahribatından kendisini kurtarabilmesinde önemli katkılar sağladığını belirten Baykal, "Erdal İnönü sıra dışı bir siyaset tarzını ve üslubunu Türkiye'ye taşımıştır. Kendine özgü mizah anlayışı ve yumuşak bir üslup içinde ilkeli, tutarlı, kararlı bir siyasetçi anlayışını bir arada tutabilmiştir. Bu yönleriyle de toplumumuzda derin bir ilgi, sevgi ve takdir kazanmıştır. Kaybı hepimiz için, sosyal demokratlar için,

dünya için büyük bir acı vesilesidir. Rahmetle anıyoruz, ailesine başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de, İnönü'nün ailesine taziyelerini sunduktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Demirel, "Bir tarafta üzüntü ve acı, bir tarafta sevgi, muhabbet. Böyle manzaralar çok görülmez. Merhum Erdal İnönü sevmeyeni hiç olmayan, herkesin sevdiği bir kişiydi. Allah rahmet eylesin. Büyük bir boşluk bırakmıştır. Kendisiyle arkadaşlığımız, beraber çalışmamız oldu. Her zaman takdir etmişimdir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Muhterem eşine, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

Milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Bu arada, çok sayıda vatandaş İnönü'nün Türk bayrağına sarılı naaşı üzerine karanfiller bırakarak, İnönü için açılan taziye defterini imzalıyor. Bazı vatandaşlar ise İnönü'nün naaşı başında dua okuyup, naaşı öptü.

(MUG-EDA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title