Haberler

Engin Baba CHPBeyoğlu İlçe Başkan Adayı

Güncelleme:

Engin Baba CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Engin Baba, 1964 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. 9 çocuklu bir ailede büyüyen siyasetçinin ailesinde politika ile ilgilenen başka kimse yok. İş hayatına Mali Danışman olarak başlamış olan Engin Baba, 1983 yılında SODEP Beyoğlu üyesi olarak siyasete adım atarak partinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Beyoğlu Gelişim Spor Kulübü Başkanlığı, Kasımpaşa Spor Kulübü As Başkanlığı görevlerini yürüttü. İstanbul 2.Bölge Milletvekili adaylığı da olan siyasetçi, Beyoğlu Belediye Meclis Üyeliği, İBB Meclis üyeliği, Meclis Başkan Vekilliği, CHP İBB Grup Başkan Vekilliği ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Engin Bey; Siyaset hayatınıza ne zaman, nasıl ve neden başladınız?

Benim siyasi hayatım, 12 Eylül baskıcı rejimi altında büyük zorluklarla kurulan Sodep'te başladı. Henüz 20 yaşında partinin gençlik kollarında görev alarak çalışmaya başladım. O günden beri de gençlik ile bağlarımı hiç koparmadan çalıştım. Kadın ve gençlik kollarının önemini o yaşlarda kavradığım için bugün bu ekiplerle çalışmaya devam ediyorum. Sodep, sadece CHP'nin devamı olan bir parti değil, sol siyasi geleneği bir araya getirmeyi başarmış bir partiydi. Mücadele alanımız da hem askeri cunta hem de sağ siyasetti. Bugün de benzer bir tablo ile karşı karşıyayız. AKP, 1980'li yılların sağ ve cuntacı zihniyetini temsilen karşımızda duruyor. İşte bu nedenle, ilçe başkanlığı görevine talip oluyorum.

1983 yılında Erdal İnönü'nün kurmuş olduğu SODEP'te Meclis üyesi olarak görev yaptınız. Hatta siyaset hayatınızın başlangıcıydı. Bu parti CHP tabanına sahip çıkmak için kurulan bir partiydi. Peki sizin seçiminiz Neden CHP?
AKP'nin karşısında büyük bir güç, toparlayıcı bir lokomotiftir.

Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin birleştirici gücüdür. AKP'nin karşısında büyük bir güç, toparlayıcı bir lokomotiftir. Sadece meclis içindeki muhalefetin değil, toplumsal muhalefetin de motor gücüdür. Buna ek olarak, Beyoğlu ise ülkemizin sosyolojik gerçekliğine küçük bir model oluşturabilecek bir gerçekliktir. Türkiye'nin her kesiminden insanların yaşadığı Beyoğlu ilçesi Türkiye'nin küçük bir örneğidir. Dolayısı ile eğer biz bunu Beyoğlu'nda başarabilirsek Türkiye Cumhuriyeti için aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi için de bu modeli oluşturabiliriz. Yani Beyoğlu'nun ardından İstanbul iktidarı hedefine kilitlenmiş ve Sayın Genel Başkana da ''başbakanlık'' getirecek bir yolda öncülük etmiş olacaktır. Sosyal demokrasinin evrensel değerlerini savunan CHP'nin bu yolda başarılı adımlar atacağını biliyorum. Öncelikle, küstürülmüş olan örgüt yapısını bir araya getirirsek Beyoğlu ile başlayarak bu hedefi ilerleteceğiz.

Milletvekili adayı oldunuz. Hedefiniz neydi?

Mesele ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği meselesidir
Bugün ne yazık ki Cumhuriyet'in temel ilkelerinin elden gittiğini görüyorum. Şu anda bizim Ülkemizin durumu belli. Ülke kan gölüne dönmüş. Maalesef yargı ortadan kalkmış, basını ile medyası ile demokratik cumhuriyet bitirilmeye çalışılıyor. Dolayısı ile Engin Baba olarak ben burada ne katkı sağlayabilirim diye düşünüyorum. Mesele, Engin Baba meselesi değil ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği meselesidir. Ben Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünden yana olan biri olarak bu yolda mücadeleme devam ediyorum. AKP zihniyetinden, AKP karanlığından ve AKP'nin bizi götürdüğü Ortadoğu karanlığından kurtarmak adına bu görevlere talip oluyorum. Milletvekili adayı da bunun için oldum. Bu partide ünvanın hiç bir önemi yoktur. Partinin temel amaçları uğruna kilitlenmiş her bir parti emekçisi bu yolda hizmet verecektir. Partimin, örgütümün, halkımın verdiği her görev benim için önemlidir, onurludur. Beyoğlu İlçe Başkanı olarak da bu onuru taşıyacağım.

CHP Beyoğlu ilçe başkan adayısınız, asıl hedefiniz nedir? Seçilirseniz projeleriniz neler olacak? Herkes ile birlik ve beraberlik içerisinde olacağız.

Bakınız, Beyoğlu'nda ilçe başkanı olduğum günden itibaren bütün sivil toplum örgütleri ile bir entegrasyona girerek onlarla birlikte Beyoğlu'nda yapacağımız işleri şimdiden planlamaya başladık. Eğer sivil toplum örgütleri ile bir angajmana girmezseniz, burada yapacağımız muhalefet eksik kalır. Biliyorsunuz Beyoğlu bugün tüm toplumsal muhalefetin ev sahibidir. Bu öncülüğü yapacaksak sivil toplum ile ortaklaşmak zorundayız. Öte yandan, Beyoğlu'nda esnaf ile de kopan bağlarımız var. Bugün, esnaf belediyenin zulmü karşısında ezilmektedir. Ruhsat problemleri ve vergi cezaları ile karşı karşıyadır. Bu bağları onarmak zorundayız.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu ilçesinde etnik, dini ve yöresel farklılıkların oluşturduğu çok sayıda etnisite vardır. Bu farklılıkların oluşturduğu çatışmaları ortadan kaldırmak durumunda olduğumuzu düşünüyorum. Bir kesimin değil mutlaka her kesimin kendisini burada görmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendisini Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu ilçesinde görmeyen hiç kimse bize durup dururken oy vermez. Dolayısı ile biz katılımcı olacağız, bütünleştirici olacağız ve kimseyi dışlamayacağız. Herkes ile birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bu bölgede oturan 81 ilin içerisinden insanların kendisini bulduğu bir ilçe haline getireceğiz diye düşünüyorum. Bunu yaparken sadece yöre dernekleri ile değil, semt dernekleri ile de birlikte yapacağız. Yeni bir hali ile bu kentte yaşayan insanların geçmişle bağlarını koparmadan yaşamalarını, bir yandan da bugün bu kente bağlılıklarını daha sağlam oluşturmalarını sağlamak ve sivil topluma entegrasyonlarını oluşturmak da bizim sorumluluğumuzdur.

Beyoğlu ilçesindeki eksiklikler nelerdir?

Bir ilçe başkanının görevi, o ilçenin üyesi partilileri ve ilçenin kurumsal tüm yapılarını bir uyum içinde çalıştırmaktır. Bunun için yanında uzman olan insanlarla yola çıkması gerekir. Biz bugüne kadar hiç yapılamamış olan öyle bir liste yapmalıyız ki tüm meslek dallarından kişilerin bizimle olmasını sağlayarak Beyoğlu'na ve her kesime hitap etmeli ve yönetimde ihtisas sahibi kişileri bulundurmalıyız. Yönetimimizde öğretmen, avukat, mimar, muhasebeci olmalıdır. Diyelim bir avukata ihtiyacımız olduğunda, bunu dışarıdan aramak yerine kendi içimizde olan avukatımızla çözüme gidebiliriz. Bir mimar ya da şehir plancısının önemi çok büyüktür.

İkinci madde, Beyoğlu'nda 1800 tane sokağımız var ve 30 yıldır hiçbir sokak dolaşılmamış. Eğer Bir ilçede bulunan sokakların en az %80 ine giremez, o insanlara dokunamazsanız, eğer evlerine gidip çaylarını içmezseniz, dertlerini dinleyip derman olmaya çalışmazsanız o ilçede iktidar olma şansınız olamaz. Bunu herkes böyle bilmeli ve bu örgüt çalışma modeli bütün Türkiye'ye yayılmalı. Eğer Beyoğlu ilçe başkanı olursam bunun sadece Beyoğlu ile sınırlı kalmayacağını, İstanbul' a da sirayet edeceğimi düşünüyorum. Bizlerin artık bir lokomotif olması gerekiyor. Dolayısıyla, Beyoğlu, öncü ve örnek ilçe olacaktır.

Peki Sizce halk CHP ye neden oy vermiyor?

Burada yaşayan insanların değer yargıları var. Din ayrımı yapmadan, insanların inançlarına saygı duyulmak zorunda. İnsanlara sevgi saygı çerçevesinde onları yargılamadan bir şeyler verilmeli. Dil, din, ırk, memleket, yaşam biçimi ayırt etmeden herkese gideceğiz. Genel merkez politikalarını bıkmadan usanmadan anlatacağız. 92 yıllık bir partinin yıprandığı, politikalarını yeterince anlatamadığı yerlerin olması son derece normaldir. İlçe binalarının dışına çıkarak, sokağa mahalleye inerek bunu anlatacağız. Bu ülkeyi kuran partinin, bu ülkeyi karanlık bir bataktan kurtaracak tek güç olduğuna Beyoğlu halkını inandıracağız.
Hedef: <40 ay sonra Beyoğlu iktidarı>ne demek?

40 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde iktidar olacağımızı herkese göstereceğiz.
Şu anda Beyoğlu teşkilatımızda 4300 civarında üye var fakat yalnızca 1800 -2000 civarında üyemiz aktif. Çeşitli nedenlerle parti ile ilişkileri kopmuş durumda. Bir kenarda belediye zabıtası tarafından masalarına el konulan bir esnaf var. Bizim, mutlaka ve mutlaka esnafla birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bunun yanında dernekler ve vakıflarla ortaklaşa istişarelerde bulunarak bazı birliktelikler yaratabiliriz. Çeşitli kesimlerden sivil toplum örgütlerini de yanımıza alarak kenarda kalan, partilerle ilişkisi olmayan, herkese seslenerek onları birlikte iktidar olamaya davet edeceğiz. Biz 1800 sokağı dolaşacağız, sokak temsilciliklerini kuracağız hatta sandık temsilciliklerini kuracağız. Bizim bu gücümüz var, Cumhuriyet halk partisinin orijininde de bunu yapacak güç var. Var ama biz herkesi dışlamışız, herkesi ötekileştirmişiz. Bizim için bir üye bile çok önemlidir. Bunu yönetici görmüyorsa, ilçe başkanı ve yöneticiler oraya sadece çay ve kahve içmeye gelmiş demektir. Bir üye yapmak için gerekirse uzun yol bile olsa o üyeye ulaşmalıyız. Partiyi daraltmamalıyız. Biz birleştirici güç olacağız, önderlik yapacağız, bu insanların hepsini bir çatı altında buluşturarak inanıyorum ki 40 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde iktidar olacağımızı herkese göstereceğiz.

Kadınlarla ilgili çalışmalarınız olacak mı?

Kadınsız bir siyaset düşünülemez
Çok iyi bir noktaya değindiğiniz için teşekkür ediyorum. Kadın cinayetleri ile ilgili, Cumartesi anneleri ile ilgili, kadının ötekileştirilmesine ve eşitsizliğine karşı direnç gösteren tüm örgütlerle birlikte çalışmalarda bulunacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Beyoğlu, kadın hareketi açısından adeta bir sivil toplum cennetidir. Hepsinin kapısını çalacağız. Sadece bir kadın öldürüldüğünde değil, kadının siyasi hayata katılımı, toplum içindeki yeri üzerine bizim de söyleyecek sözümüz var.

Bugün Beyoğlu kadın kolları başkanı ve yöneticileri Engin Baba'nın kadınlara bakış açısını gördüler ve destek olma kararı aldılar. Yine Beyoğlu'nda Gençlik kolları başkanı ve yöneticileri Engin Baba'yı destekleme kararı aldılar. Kadınlarımız bizim için çok önemlidirler, çok saygındırlar, çok değerlidirler, onlar başımızın tacıdırlar ve biz onlar için elimizden ne geliyorsa yaparız. Kadınları ve gençleri arkasına almayan bir güç güç değildir. Kadınsız bir siyaset düşünülemez.

Hayat felsefeniz nedir?

Ben hümanist bir insanım. Eşit temsiliyetten yana ve din, dil, ırk ayrımının olmadığı, insanların inançlarından dolayı yargılanmadığı, gazetecilerin özgür biçimde haber yapabildiği, cinsiyet eşitliğinin olduğu bir hayat anlayışım var. Farklılıkların bir çatışma yerine bir uyum yarattığı dünya için çalışmak temel amacımdır.

Vazgeçilmezleriniz nelerdir?

Benim vazgeçilmezlerim, Cumhuriyet Halk Partisi ile Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetidir.
Kentsel dönüşümle ilgili neler düşünüyorsunuz?

Şu an Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm meselesi var. Biz bu haliyle bir kentsel dönüşüme karşıyız. Yerinde dönüşüm yapılmasını istiyoruz. Eğer, oradaki vatandaşları başka yerlere göç ettirmeden, tekrar orada yaşam hakkı tanınacaksa yani yerinde bir kentsel dönüşüm yapılacaksa biz orada varız. Şu an gündemde Bedrettin'de Kadımehmet'te ve Çatmamescit'te bir yıkım söz konusu. Beyoğlu'nun 3 mahallesini birden yok edecekler. Tarlabaşı'nda yaptıkları adeta bir sürgündür. Orada yaşan Kürtler, Ermeniler, Romanlar bu sürgünden nasibini aldı maalesef. Piyalepaşa'da yapmaya çalıştıkları da budur. Eğer öyle bir yıkım yaparlarsa, AKP iktidarı ve onun belediyesi bunu bilmelidir ki, biz orada kendimizi dozerlerin önüne atarız ve o yıkıma karşı büyük bir mücadele veririz.


Fatma Çelik

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Erzurum Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title