Haberler

EMİTT Diyarbakır Tanıtım Yemeği

Güncelleme:

18. Emitt Fuarı kapsamında düzenlenen Diyarbakır tanıtım gecesinde misafirlere unutulmaz anlar yaşatıldı.

İstanbul'da 18'incisi düzenlenen EMİTT fuarı Diyarbakır tanıtım gecesi düzenlendi. Diyarbakır gecesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Diyarbakırlı Sanatçılar Bedri Ayseli, İzzet Yıldızhan, Recep Kaymak, Şanlıurfalı Sanatçı Nuri Sesigüzel, Diyarbakırlı İş Adamları, Turizm Acentaları ile çok sayıda Diyarbakırlı katıldı.

Diyarbakırlı ses sanatçıları Bedri Ayseli ve İzzet Yıldızhan'ın söylediği Diyarbakır türküleri ve Dicle Üniversitesi'nin halk oyunları ekibinin gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

"MUHTEŞEM MEDENİYET MERKEZİ MÜLTECİ KAMPINA DÖNDÜ"

Düzenlenen gecede konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bugün bu salonda doğmuş, büyümüş ve Diyarbakır'da emeği olan, bir sebeple terk etmiş, terk etmek durumunda kalan iş adamları var; Türkiye'nin başka şehirlerine gidip göç etmek zorunda kalan. O şehri, o muhteşem medeniyet merkezi bir mülteci kampına döndü maalesef. Diyarbakır, güzellikleri küller altında bir mücevher şehrine döndü. Görünmez hale geldi. İnsanlar Diyarbakır'a gitmekten korkar hale geldi. Onun için Diyarbakır'ın tekrar kalbe benzediğini ve o kalbin barışı simgelediğini bilmemiz, Türkiye'nin bu kanamasını durdurmamız ve Türkiye'nin gözyaşını dindirmemiz, Türkiye ile birlikte Diyarbakır'ın, Diyarbakır ile birlikte bütün Türkiye'nin gerçekten gözyaşlarını dindirip, birlikte umut ve kardeşlik şarkılarını söyleyebileceğimiz bir ortam yaratmamız gerekiyor" dedi.

"EN CESUR, ÖNEMLİ VE ANLAMLI ADIMLARI BAŞBAKANIMIZ ATTI"

Türkiye tarihinde en cesur, en önemli, en anlamlı adımları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın attığını dile getiren Bakan Eker konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye hala ayaklarından çekilmeye çalışılıp, gelişmesi engellenmeye çalışılıyorsa, bir takım kaotik ortamlar yaratılmak isteniyorsa, bunu Diyarbakırlı hemşehrilerimle en iyi biz biliriz. Diyarbakırlılar bilir ki; son günlerde yaşananlar barışı engelleme çalışmasının bir yansımasıdır. Çünkü Türkiye'nin bütün mekanizması bununla alakalı. Bunu biz biliyoruz. Çünkü en fazla gözyaşı Diyarbakır'da döküldü. Biz, 1920 ruhuyla Türkiye'yi yeniden inşa etmenin çabası içerisindeyiz. Çözüm süreci bunun adıdır."

TURİZM DEĞERLERİNİN TANITILMASI 41 SEKTÖRE CAN VERDİ

Gecede konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise, Diyarbakır'ın bu yıl düzenlenen EMİTT Fuarına Valiliği, Belediyesi, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve turizm acenteleri ile çok iyi bir şekilde hazırlandığına değinerek, turizmin bir şehrin tüm değerlerini tanıtmasının yanında ayrıca 41 alt sektöre can verdiğini belirtti. Vali Kıraç, turizmin bu yönünün iyi kavranmasıyla Diyarbakır'a büyük katkı sağlanacağına vurgu yaparak, bu konuda herkese görev düştüğünü söyledi.

MUTLU: "DİYARBAKIR'I GELİŞMİŞ GÖRDÜKÇE ÇOK MUTLU OLUYORUM"

Geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır'da görev yapan şu anki İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'da "Gönlümüzde Diyarbakır sevgisinin yeri fevkalade güçlü Bu kadim şehrin aziz dostlarıyla buluşmak bize mutluluk veriyor. Diyarbakır tarihi ve kültürel yapısıyla bir medeniyet şehridir. Bu medeniyet şehrinde yaklaşık 3 yıl görev yapmanın onurunu taşıyorum. Diyarbakır'ı böyle gelişmiş gördükçe çok mutlu oluyorum" dedi. Konuşmaların ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya tablo hediye edildi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Mustafa Cahit Kıraç Hüseyin Avni Mutlu Mehmet Mehdi Eker Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title