Haberler

Elektronik Paraya Yeni Düzenleme Geliyor

Tasarının 5 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda elektronik paraya yeni düzenleme getiren tasarının 5 maddesi kabul edildi.

Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "diktatör" deyince, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bununla ilk kez karşılaşmıyoruz. CHP Adnan Menderes'e diktatör demişti, Deniz Baykal da Turgut Özal'a diktatör demişti, şimdi de Başbakana diktatör diyorlar. Bu nasıl bir diktatör ki 9 yılda 7 seçim yapmış, kendisini 3 dönemle sınırlamış" dedi.

Ünal, 2011'de İngiliz polisinin bir göstericiyi silahla vurduğunu ve büyük olaylar başladığını belirterek, "Cameron o zaman çapulcu ifadesini kullandı. Yakıp yıkma işi yapanlara çapulcu denir. Başbakan da açık bir şekilde çevre hassasiyeti nedeniyle tepkilerini ortaya koyanlara bir şey demiyoruz ama yakıp yakanlar, Başbakanlık Ofisini basmak isteyenler çapulcudur" diye konuştu.

ABD polisinin Beyaz Saray'a elinde çakı ile 500 metre yaklaşan birisini vurduğunu ifade eden Ünal, "Türk polisi birkaç olayın dışında orantısız güç kullanmamıştır. Daha önce cop kullanılırken şimdi su kullanılmaktadır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de "Vatandaş 'benim kıyafetimle ilgilenme, camide içki içiliyor diye iftira etme' diyor. Hiç kimse hangi inanca mensup olursa olsun, ateist olsun gidip camide içki içmez, bu saygısızlığı hiç kimse yapmaz. O camiye polisin şiddetinden kaçanlar sığındı" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, tasarının 5 maddesinin kabul edilmesinin ardından, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. -

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel Mahir Ünal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title