Haberler

Elektrikte Otomatik Fiyatlandırma Sistemi Başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Elektrikte Otomatik Fiyatlandırma Sistemine Geçilmesi Kararı Alındığını ve Bu Kararın Bu Akşam Yapılacak Olan Yüksek Planlama Kurulu'nda (Ypk) Başbakan Recep Tayyip Erdoan'a Sunulacağını Bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrikte otomatik fiyatlandırma sistemine geçilmesi kararı alındığını ve bu kararın bu akşam yapılacak olan Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) Başbakan Recep Tayyip Erdoan'a sunulacağını bildirdi.

Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katıldığı Enerji Zirvesi sona erdi. Başbakanlıktan ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Güler, toplantıda elektrikle ilgili tüm konuların konuşulduğunu söyledi. Geleceğe ışık tutacak çok daha sağlıklı bir sistemi oturttuklarını ifade eden Güler, toplantıda elektrik zammını da

görüştüklerini söyledi. Güler, "Elektrikte otomaktik fiyatlandırma sistemi olacak" dedi. Uygulamanın 2008'den itibaren başlayacağını belirten Güler, uygulamayla ilgili ana hatların netleştiğini ve bu akşam yapılacak olan YPK Toplantısı'nda Başbakan Erdoğan'a sunulacağını kaydetti. Güler, "Fiyat ayarlaması da dahil, elektriğin ileriye dönük otomatik bir sistemle ayarlanmasına dair herşeyi görüştük. Prensip kararı aldık. Şu anda son rötuşlar yapılıyor. Yakında hepsi açıklanacak" dedi.

(MÜG-MAY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title