Haberler

Elazığlı Eczacılar, Hükümetin Ödeme Yapmasını İstedi

Eczanelerin, Sigortalılara Verdikleri İlaçların Bedellerini Alamamaları Sebebiyle Batma Noktasında Geldiğini İleri Süren Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar, Bankalardan Aldıkları Kredilerin Faizlerini Bile Ödeyemedikleri Söyledi.

Eczanelerin, sigortalılara verdikleri ilaçların bedellerini alamamaları sebebiyle batma noktasında geldiğini ileri süren Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar, bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini bile ödeyemedikleri söyledi.

Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar, sıkıntılarının giderilmesi için değişik tarihlerde Eczacılar Birliği Başkanlığı ile birlikte Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını ancak alacaklarının ödenmediğini söyledi. Başkan Tatar, "Elazığ'daki bazı eczaneler kapandı. Eczanelerin büyük bir bölümü ise kapanma noktasına geldi. Bugün Elazığ'da 100'e yakın eczane bulunuyor. Hemen her eczanenin devletten alacağı bulunuyor. Bu konuda yapılan çalışma ve girişimlerden hiçbir netice alamadık. Böyle giderse

yani ödeme yapılmazsa birçok eczane daha kapanmak zorunda kalacak. Biz de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Hükümet yetkilileri sürekli olarak ödemelerin yapılacağını belirtiyor ancak ortada bir ödeme söz konusu değil. İlimizdeki eczacıların devletten 8 milyon YTL dolayında alacağı var. Bu para eczacılar için önemli bir para. Çünkü işyerlerini ayakta tutabilmek için bankalardan kredi kullanıyor. Alacaklarının bulunmasına karşılık bankalara faiz ödüyor. Yani deyim yerindeyse devlete borç vermiş olduğumuz

paraları alabilmek için faiz ödüyoruz. Dünya'nın hiçbir yerinde böyle bir olay söz konusu değil. Ancak hükümet yetkililerinin de şunu çok iyi bilmelerini istiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Böyle giderse biz de ilaç satmama kararı alacağız. Çünkü ilaç satmadığımız zaman zarar etmeyeceğiz" dedi.

(EK-AŞ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title