Haberler

Elazığ: Elazığ, Etso Başkanını Konuşuyor

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) düzenlediği Elazığ Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan şirket Anadolu Doğalgaz olurken, işadamı Suat Öztürk, Elazığ'ın bir havaalanı maliyeti kadar kar ettiğini söyledi.

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) düzenlediği Elazığ Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan şirket Anadolu Doğalgaz olurken, işadamı Suat Öztürk, Elazığ'ın bir havaalanı maliyeti kadar kar ettiğini söyledi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı görevini de yürüten işadamı Suat Öztürk'ün EPDK ihalesinde kıran kırana müdaledesi, Elazığ'da takdirle karşılandı. EPDK'nin düzenledigi Elazığ Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi, yatırımını yabancı şirkete yaptırmak istemeyen Öztürk'ün oluşturduğu rekabet nedeniyle 6 saat 15 dakikada tamamlanabildi. İhalede işadamı Suat Öztürk, sektörün önde gelen şirketlerinden Aksa'nın Anadolu Doğalgaz şirketine karşı 72 tur dayandı. İhaleyi Anadolu Doğalgaz Şirketi kazanırken, ihaleyi alamasa da Öztürk sayesinde Elazığlılar'ın kar payı eklenmeksizin doğalgaz satın alacağı ve 180 yerine yalnızca 5 dolar ödeyerek abone olacakları belirtildi.

Elazığ merkeziyle Yazıkonak, Yurtbaşı ve Hankendi'nin doğalgaz dağıtım lisansının 30 yıllığına verilmesi için düzenlenen ihaleye, Anadolu Doğalgaz, Çelikler İnşaat, HSV inşaat, Metangaz, Peker insaat, Şarkgaz ve Yıltas katıldı. Kapalı zarfla verilen ilk tekliflerde, satacağı doğalgazın üzerine en az birim hizmet amortisman bedeli ekleyecek üç şirket, sonraki aşamaya yükseldi. Anadolu Doğalgaz, Metangaz ve Şarkgaz, açık eksiltmede, alacakları birim hizmet amortisman bedelinden düşüş önermeye devam etti. Bu aşamada Metangaz çekilirken, Anadolu Doğalgaz ve Şarkgaz, sıfır birim hizmet amortisman bedeli önererek, doğalgazı kar payı eklemeksizin, aldıkları fiyata tüketiciye ulaştırmayı kabul etmiş oldu. Aksa Enerji, daha önceki doğalgaz dağıtım ihalelerinde 6 kez ihale alarak yasal sınırı doldurduğu için Anadolu Doğalgaz şirketiyle ihaleye katıldı. Anadolu Doğalgaz; Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Elazığ'da tüp dolum, LPG ve iplikçilik işi yapan Suat Öztürk'e ait Şarkgaz ile yarıştı. Anadolu ve Şarkgaz, kar payı almadan satışı taahhüt ettikten sonra ihalede ikinci asamaya geçildi. 180 dolarlık abone bağlantı bedeli üzerinden açık eksiltme yapıldı. İki şirket bir ya da ikişer dolar eksiltmeyle saatlerce yarıştı. 72. turda Şarkgaz, 6 dolara indi. Bunun üzerine Anadolu Doğalgaz'ın teklifini 5 dolara çekmesiyle, Şarkgaz ihaleden çekilmek zorunda kaldı.

İşadamı ve ETSO Başkanı Suat Öztürk, kıran kırana geçen ihaleden çıkan rakamlarla Elazığ'ın 20 trilyon lira karı olduğunu belirterek, "Bu, hava alanı maliyeti kadar bir rakam. Elazığ'a hayırlı olsun. Ben, Elazığ'ın menfaatleri için çaba gösterdim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title