Haberler

Elazığ: Elazığ, Aile Hekimliğine Yıl Sonunda Geçiyor

Sağlık Bakanlığı Tarafından Kararlaştırılan ve Altyapısının Hazırlanması İçin Çalışmaların Başlatıldığı İller Arasında Yer Alan Elazığ'ın, Bu Yılın Sonunda Aile Hekimliği Uygulamasına Geçebileceği Açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından kararlaştırılan ve altyapısının hazırlanması için çalışmaların başlatıldığı iller arasında yer alan Elazığ'ın, bu yılın sonunda aile hekimliği uygulamasına geçebileceği açıklandı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Kanuni Keklik, uzun bir süredir sistemin altyapısını oluşturma çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, "Bazı personelimiz, sistemle ilgili düzenlenen seminerlere katıldı. Bu personelimiz, daha sonra ilimizdeki sağlık personeline 7. dönem kurs düzenledi. Kursumuz sona ermek üzere. 8. dönem kursumuzla birlikte eğitim çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Eğitim çalışmalarının tamamlanmasının ardından Elazığ adına düzenleyeceğimiz raporu bakanlığımıza sunacağız. Bakanlığımızın vereceği cevaba göre de ilimizde aile hekimliği uygulamasına geçiş yapacağız. Biz büyük bir ihtimalle aralık ayının ortalarında sisteme geçmeyi planlıyoruz. Ancak bakanlığımızın belirteceği tarih ne olursa ona göre hareket edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Sisteme 2007 Şubat ayında da başlamamız mümkün. Çünkü daha önce bu tarihte sisteme geçilmesi planlanmıştı" dedi.

Aile hekimliğine geçiş için yapılan çalışmalar kapsamında personelin eğitiminin yanında, sistem içinde yer alacak sağlık kurumlarının da gerekli bakım onarım ve ihtiyaçlarının giderildiğini kaydeden Dr. Keklik, "Özellikle sağlık ocaklarımız yeterli hale getirildi. Hem personel açısından hem gerekli araç ve gereç bakımından hem de fiziksel açıdan tüm ihtiyaçlar yapılan çalışmalarla giderildi. Elazığ olarak aile hekimliğine hazırız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title