Haberler

El-kaide Üyesi Louaı Sakka'nın Avukatından İlginç İddialar

Geçen Yıl Yakalanan ve Türkiye'de Çeşitli Eylemlerde Bulunacağı Öne Sürülen Terör Örgütü El-kaide Üyesi Louai Sakka'nın Avukatı Osman Karahan, Müvekkilinin Hayatından Endişe Ettiğini Söyledi ve Sakka'ya Başka Ülkede Cezasını Çekmesi İçin Baskı Yapıldığını İddia Etti.

Geçen yıl yakalanan ve Türkiye'de çeşitli eylemlerde bulunacağı öne sürülen terör örgütü El-Kaide üyesi Louai Sakka'nın avukatı Osman Karahan, müvekkilinin hayatından endişe ettiğini söyledi ve Sakka'ya başka ülkede cezasını çekmesi için baskı yapıldığını iddia etti.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Diyarbakır'da sahte kimlikle yakalanan ve İsrailli turistleri taşıyan yolcu gemilerine bombalı saldırı yapmayı planladığı iddia edilen terör örgütü El-Kaide üyesi Loua Sakka'nın avukatı Osman Karahan, müvekkilinin cezasını çektiği Kandıra Cezaevi'nde tehdit edildiğini ve baskı gördüğünü savunarak, "Geçtiğimiz günlerde bazı kişilerce kendisinin cezasını Suriye yada Ürdün'de çekmesi için bir kağıt imzalatmak istemişler. Kendisi imzalamayınca da darp etmişler. Daha sonraki

günlerde ise müvekkilimin odasında 3 defa yangın çıkarılmış ve müvekkilim öldürülmek istenmiştir. Kendisi dumandan zehirlenmek üzereyken jandarma tarafından kurtarılmıştır. Dün bu olayla ilgili Sakka, Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi ve ben oradan gelecek rapora göre çalışma yapacağım" dedi.

Müvekkilinin Türkiye'de cezasını çekmek istediğini de dile getiren Karahan, "Müvekkilim hakkında Ürdün'de idam cezası verildi. Bazı kişiler gelip müvekkilime, Ürdün'deki dosyasının idam değil 15 yıl hapis olduğu, oradaki koşulların Türkiye'dekinden daha iyi olduğu ve kendisi gibi Arap kökenli insanlarla bulunacağı konusunda telkinlerde bulunmuş. Müvekkilim bu ülkede yakalanmış, burada mahkum edilmiştir. Kendisi de cezasını bu ülkede çekmek istediğini açık açık söylemiştir. Bu nedenle kendisi başka bir

ülkeye kesinlikle gitmeyecektir" diye konuştu.

(MÇ-İP-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title