Haberler

Ulaştırma Bakanı: HGS Cezaları Kalkmayacak Affedilmeyecek

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, HGS'yle ilgili yapılacak düzenlemeyle cezaların affedilmesi ve kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, HGS cezaları ile ilgili düzenlemeye değindi. Yıldırım, düzenlemeyle cezaların affedilmesi ve kaldırılması gibi bir durumun olmadığını söyledi.

"CEZALAR KALKMAYACAK DÜZENLEME YAPILACAK"

Bakan Binali Yıldırım, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HGS cezalarıyla ilgili düzenleme hakkında konuşan Yıldırım, "2015 Nisan'ında cezalarla ilgili kanunda değişiklik yapıldı. O tarihten önce geçişlerde en uzak mesafeye ceza 10 kattı. O düzeltildi ama Nisan 2015'ten sonraki uygulama. Geriye de işlemesi lazım. Bu değişiklikle cezalar geçtiği mesafeye göre kesilecek. Yüksek gibi gözüken cezaların birçoğu önemli ölçüde rahatlayacak. Cezaların affedilmesi, kaldırılması söz konusu değil" diye konuştu.

"3. KÖPRÜ TEMMUZ-AĞUSTOS'A HAZIR"

Yıldırım, Temmuz-Ağustos gibi 3. köprünün hazır hale geleceğini belirtti. Bakan Yıldırım, 3. havalimanının ilk etabının da 2018'de açılacağını söyledi. Yıldırım, "3. köprü aslında önümüzdeki Mayıs gibi bitiyor ancak devam eden yollar var 115 kilometre bağlantı yolları ile 225 kilometreyi buluyor bunlar tamamen bittikten sonra açalım diye bir karar aldık. Dolayısıyla Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır hale gelecek. 3. havalimanı da tüm hızıyla devam ediyor. Biliyorsunuz bu dünyanın en büyük havalimanı birinci etabı 26 Şubat 2018'de açılmış olacak. Ondan sonra iki etabı daha var. Onlar da alınacak. Bittiğinde 150 milyon dünyanın en büyük havalimanı olacak" diye konuştu.

Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesinin ve hazırlık çalışmalarının bu yıl hızlanacağını ifade etti. Projenin yıl sonuna kadar ihalesinin yapılması planlanıyor.

UÇAKLARDA KÜRTÇE ANONS

Uçaklarda Kürtçe anons yapılacağı şeklindeki haberlerin sorulması üzerine Yıldırım, "Hayır. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Ana dilde öğrenmek serbesttir. Tek devlet tek millet tek vatan ve tek bayrak. Bu 4 değişmez ilke asla ve asla tartışma konusu olmaz. Gündeme getirilen öz yönetim sözde yönetim bunlar zırvadır" dedi.

ANKARA - NİĞDE ARASINA OTOYOL

Yıldırım, 'Hızlı trende hem duble yollar ya da otoyollarda bundan sonra öncelik verilecek alanlar neler olacak?' sorusuna, "2019'a kadar 30 bin kilometre bölünmüş yol hedefliyoruz. Ankara-Niğde arasına otoyol yapacağız" cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Binali Yıldırım İstanbul Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (8)

EMRE:

ÖDEYECEKSİNİZZZZZZZ. . . . ZIRLAMAYIN BE BURADA. . . . HEM OY VER HEM ZIRLA. . . İYİBEEEEE NE ALA MEMLEKET ))))))))))))

8
0
yanıtYanıtla
HAHA:

3. KÖPRÜ TEMMUZ YADA AĞUSTOSA KADAR HAZIRLANACAK. SİZ KALMIŞINIZ CEZALARDAN BAHSEDİYORSUNUZ. DEFOLUN

8
0
yanıtYanıtla
KALİMERO:

AF YADA KALDIRILMASI MÜMKÜN DEĞİL EVLADIM PARA LAZIMDIR PARA NEDEN O KALIN KAFANIZ ALMIYOR.

6
0
yanıtYanıtla
kral çıplak:

Tamam anladıkta sayın Bakanım vatandaşın traktörüne köprüden kaçak geçiş cezası geliyor bunlar ne olacak sanki boğaz köprüsünden traktör geçiyorda bu gibi mantıksız cezalar ne olacak.

4
0
yanıtYanıtla
Oz:

Kazık olacak afiyet olsun

yanıt0
yanıt0
amedli altan:

masum halk yanlışlıkla gecdi diye on katı cezalandırıyorsunuz vicdansıııııızlar

1
0
yanıtYanıtla
vatansever:

ee oyu siz verdiniz şimdi birazda sefasını sürün, şimdi umre vakti hüseyin efendi :)

0
0
yanıtYanıtla
halit kurtcebe:

Suc hgs deyil sucu işleyen size oy veren vatandaştir akpmhp para lazim hgs afi bekleyen cahildir akpmhp de anlamamişlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title