Haberler

Türk Mağazası Kalçama Uymayan Elbiseyi Düzeltip Otele Gönderdi

Financial Times Gazetesi'nin "Rahat Gözlem" İçin Adını Gizli Tutan Alışveriş Yazarı, Bir Süre Önce İstanbul'da İstinye Park ile Kanyon'da Gerçekleştirdiği Alışverişlerle İlgili İzlenimlerini Aktardı.

Financial Times Gazetesi’nin "rahat gözlem" için adını gizli tutan alışveriş yazarı, bir süre önce İstanbul’da İstinye Park ile Kanyon’da gerçekleştirdiği alışverişlerle ilgili izlenimlerini aktardı.

Yazar, "Türkiye’deki yerel markalar çok iyi çalışıyor. Network, kalçama uymayan bir elbiseyi terzide düzelttirip, ücretsiz olarak otel odama kadar göndertti" dedi.

FINANCIAL Times Gazetesi’nin rahat gözlem yapabilmek için ismini saklı tutan alışveriş yazarı İstanbul’da geçirdiği günlerde yaşadığı alışveriş deneyimlerini yazdı. İstinye Park ve Kanyon’da alışveriş yaptığına dikkat çeken yazar, "Türkiye’de yerel markalar çok iyi çalışıyor. Ancak, global markaların mağazasında iyi ürün bulmak ve ilgi görmek zor" yorumu yaptı.

Ürün ve ilgi az

İstanbul’a yaptığı ilk iş ziyaretinde öğlen yemeğinin ardından soluğu İstinye Park alışveriş merkezinde aldığını dile getiren yazar, deneyimlerini şöyle aktardı: "Burada sayısız cafe var. Ancak iş alışverişe gelince, Gucci’de siyah elbise dışında çok fazla ürün dikkatimi çekmedi. Dolce & Gabbana çok sayıda tematik kemer ile doluydu. Çalışanlar yardımlarını esirgemedi. Emporio Armani’de ise tüm çabalarıma ve mağazadaki tek kişi olmama rağmen, çalışanların dikkatini çekmeyi bir türlü başaramadım." Lokal giyim markalarının ise daha iyi sonuç verdiğine dikkat çeken yazar şöyle devam etti: "Popüler Türk markası Fabrika’da, tüm çalışanlar seçimlerim hakkında yorumlarıyla yardımcı oldu. Mağazadan kendime, vücuda oturan çok sayıda elbise ve bir de bluz satın aldım. Mağazada ürün başına ortalama 100 pound (225 YTL) ödedim. Ama bu fiyat, aldığım ürünler için oldukça uygun kaldı."

Otele teslim

Fabrika’nın ardından bu kez de Network’e girdiğini anlatan yazar, yazısını şöyle sürdürdü: "Çalışanların kendisini satışa adamış olduğu bir yer. Bu durum, denediğim elbise kalçalarıma ve belime geniş gelene kadar çok da önemli değildi. Ancak elbisenin bolluğunu gördüklerinde beğendiğim elbiseyi sadece terzide onartmakla kalmadılar, ertesi sabah hiçbir ücret almadan otelde kaldığım odaya da gönderdiler."

20’nci durağı İstanbul’du

İSTANBUL’un alışveriş açısından incelediği 20’nci yer olduğunu da anlatan FT alışveriş yazarı, İstanbul’dan aldığı tüm ürünleri, otel aracılar ve yardımıyla evine gönderttiğini vurguladı. Yazar, yeni bir alışveriş için Cenevre’nin yolunu tuttuğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title