Haberler

Tekirdağ'da Ceviz Hasadı Devam Ediyor

Güncelleme:

Malkara ilçesindeki orman alanlarından tahsisli ceviz bahçelerindeki hasat sürüyor. Ceviz üretimiyle ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki ceviz hasadı sürüyor.

Malkara ilçesinde Sağlamtaş ve Elmalı Mahallelerindeki orman alanlarından tahsisli ceviz bahçelerindeki ceviz hasadı devam ediyor. Tekirdağ'da özellikle orman tahsisli alanlarda kurulan ceviz bahçelerinde çok büyük yatırımlarla ceviz üretimi yapılıyor ve ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Yetiştiricilerin bu dönemde yoğun şekilde ürün hasadını gerçekleştirirken, hasattan sonra kabuk soyma ve kurutma işlemleri ile boylama yaparak satış için hazırlıklarını sürdürülüyor.

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal ve kurumun teknik personeli de hasada katılarak çeşitli incelemelerde bulundu. Üreticilerle yapılan görüşmelerde, ürün pazarlama ve bu yıl görülen kuraklık ile ilgili sulama sorunları dile getirildi. Öcal, "İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin yanındayız, sorunların çözümü için gayret göstermekteyiz. Kuraklık ile ilgili mevcut su kaynaklarının etkin ve tasarruflu şekilde kullanılması büyük önem arz etmektedir. Salma sulamanın yerine modern sistemlerden olan damla sulama kullanımı artık zorunludur. Ceviz yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlı ile mücadele verimi ve kaliteyi çok etkilemektedir. Bu nedenle il ve ilçe müdürlüğümüz teknik personeli her zaman çiftçimizin hizmetindedir. Üretimle ilgili her zaman desteğe hazırız. Bereketli bir sezon dilerim" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tekirdağ Malkara Malkara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title