Haberler

Suriye Elektriksiz Kalır Mı?

Üretim kapasitesinin yaklaşık üçte biri 500 MW elektrik enerjisini Suriye'ye ihraç eden Aksa Enerji'nin ihaleyi iptal edip etmeyeceği merak ediliyor.

THE LİRA / ÖZEL- Suriye'nin cuma günü Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağını düşürmesiyle başlayan siyasi kriz, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesine neden oluyor.

Suriye ile süresi biten elektrik satım anlaşmasına rağmen ülkeye 3 ay daha elektrik vermeye devam eden Türkiye'nin nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

Gözler, Türkiye'den Suriye'ye, devlete ait olan iletim hattını kullanarak elektrik ihraç eden tek elektrik şirket olan Aksa Enerji'ye çevrildi.

2011 yılı Haziran ayı başında başlayan sözleşme çerçevesinde, TEİAŞ'ın Birecik (Türkiye) - Halep (Suriye) 400 kV'lik Enterkonneksiyon Hattı üzerinden 500 MW'a kadar elektrik enerjisi ihracına başlayan Aksa Elektrik Toptan A.Ş'nin şalteri kapatıp kapatmayacağı merak konusu olurken, konu ile ilgili ilk açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi.

Önceki açıklamalarında, siyasi krize rağmen insani sebeplerle elektriğin kesilmediğini kaydeden Bakan Yıldız, Suriye'ye yapılan elektrik enerjisi ihracatında teknik bir sorun olmadığını, fakat şu andaki durumun teknik olmaktan çıktığını söyledi.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Türk Hava Kuvvetleri Aksa Enerji Türkiye Suriye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title