Haberler

Şimşek, Batman Çayı Islah projesi çalışmalarını yerinde inceledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Çayı Islah projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Çayı Islah projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Şimşek, resmi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Batman'da Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Bakan Şimşek ve beraberindekiler Batman Çayı ıslah projesini incelemek için Samanyolu köyü mevkisine giderek incelemelerde bulundu.

DSİ Batman İl Müdürü Veysi Kanat'tan proje ve çalışmalar hakkında bilgi alan Şimşek, projenin tamamlanmasıyla yeşil kuşak ve mesire alanlarından oluşan 20 bin dönümlük arazinin Batman'a kazandırılacağını söyledi.

Bakan Şimşek, 35 kilometre uzunluğundaki projede 150 işçinin çalıştığını belirterek, "Bu proje Batman için çok önemli. 2013 yılı birim fiyatı ile 13 trilyona mal olacak. Geçen yıl temelini attık, bazı yerel nedenlerden dolayı çalışmalar biraz aksadı. Ancak çalışmalar bu yıl hızlı bir şekilde başladı. Önümüzdeki yıllarda projenin tamamlanması halinde 20 bin dönüm arazi yeşil kuşak ve mesire alanlarına ayrılmış olacak" dedi.

Bazı taziye ziyaretlerinde de bulunan Maliye Bakanı Şimşek, daha sonra Batman Siirt Muş Bölge Eczacılar Odasını ziyaret etti.

Muhabir: Yılmaz Ekinci

Yayınlayan: Erdem Gültekin

Kaynak: AA / Ekonomi

Yılmaz Arslan Mehmet Şimşek Ak Parti Batman Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title