Haberler

Mobilya şirketleri iflasa sürükleniyor! Mahkemeden bir iflas bir konkordato kararı

Güncelleme:

Son dönemde artan ekonomik krizle birlikte iflas ve konkordato ilan eden şirketlerin sayısı artıyor. Bursa'nın İnegöl ilçesinden iki mobilya şirketi daha bu duruma dahil oldu. My Home Koltuk Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iflasını duyurdu, Enis Koltuk Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi ise geçici konkordato ilan etti.

Günden güne artan ekonomik krizle milyonlarca kişi geçim sıkıntısı yaşıyor. Asgari ücretin ve emekli maaşlarının yoksulluk sınırının altında kalması büyük maddi sıkıntıları beraberinde getirirken Türkiye genelinde iflas eden firmaların sayısı da her geçen gün artıyor. İflas kuyruğuna Bursa'nın İnegöl ilçesinden iki şirket daha katıldı. My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasına karar verilirken, 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Enis Koltuk Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi için geçici konkordato ilan edildi.

ÖNCE KONKORDATO İLAN EDEN MY HOME ŞİMDİ DE İFLASINI AÇIKLADI

İflas kararının duyurulmasının ardından İnegöl İcra Dairesi, basit tasfiyede alacaklılara davet ilanı gönderdi. Şirketin iflası nedeni ile gelir gider kalemlerinde çıkabilecek sorunların önüne geçmek amacı ile alacaklılar için ilan çıkartıldı. Mal ve hakların belirlenmesi için tutulan defterle paylaşımın basit şekilde yapılması talep edilerek alacaklıların bildirimde bulunmaları istendi.

Mobilya şirketleri iflasa sürükleniyor! Mahkemeden bir iflas bir konkordato kararı

İnegöl İcra Dairesi tarafından yayınlanan ilanda My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin vergi numarası verildi, 15 Mayıs 2024 tarihi itibari ile firmanın iflasının kesinleştiği belirtildi.

İlanda "Bu nedenle alacaklıların bu ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri, bu süre içinde alacaklılardan birinin giderleri peşin vermek sureti ile tasfiyenin adi şekilde yapılmasını isteyebileceği" ifadelerine yer verildi.

30 YILLIK FİRMAYA KONKORDATO

Bursa'nın mobilya üssü İnegöl'de 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Enis Koltuk Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi konkordato ilan etti.

Faaliyetlerine 1993 yılında başlayan ve 30 ülkeye ihracaat yapan Enis Mobilya, borçları nedeniyle iflas anlaşması (konkordato) için Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu.

Mobilya şirketleri iflasa sürükleniyor! Mahkemeden bir iflas bir konkordato kararı

Şirketin mali durumunu inceleyen mahkeme, 3 aylık geçici konkordato mühleti verilmesine karar verdi.

Mali konularda uzman Engin Dinçeli geçici mühlet içinde görev yapmak üzere firmaya konkordato komiseri olarak atandı. Firma hakkında 23 Mayıs tarihinden itibaren yeni icra ve iflas takibi yapılamayacağı da bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İnegöl Bursa İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (4)

Mustafa Usta:

Ey iktidar ülkeyi ne hale getirdiğini gör.Ondan sonrada yok uçuyoruz ekonomi çok iyi .deme.

29
17
yanıtYanıtla
girilmez:

her zaman iflas eden olabilir neden iflas ediyor belki kötü yönetim belki ürünleri kötü yeni açılan onlarca şirket var bu doğumla ölüm gibi

yanıt8
yanıt9
İsmimi ne yapacaksın:

İnegöl, mobilyasıyla meşhur bir yerdir, oradaki fabrikalar bile iflas ediyorsa ülkemizin durumu içler acısı demektir, vah ki ne vah…

11
3
yanıtYanıtla
Murat Kara:

daha bunlar iyi günler rabbim sonumuzu hayretsin

7
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title