Haberler

Limonun yerine denemek için guava dikti! Türkiye'de az yetişen meyveyle sipariş patlaması yaşıyor

Güncelleme:

Silifke ilçesinde limon yetiştiriciliği yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Levent'in yıllar önce aldığı bir kararla tropikal meyve guavayı yetiştirmeye başlaması, dönüm noktası oldu. Levent şu anda kilogramı 5 liradan olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına guava meyvesi gönderiyor. Yaklaşık 10 yıldır guava ağaçlarından ürün alan Levent, bu yıl da 1500 ağaçtaki tropikal meyvelerinin hasadına başladı.

Limonun yerine denemek için guava dikti! Türkiye'de az yetişen meyveyle sipariş patlaması yaşadı

"3 -4 YIL SONRA TAM VERİME OTURUYOR"

Levent, gazetecilere yaptığı açıklamada meyveden yılda ortalama 15 ton ürün aldığını belirterek, şunları kaydetti: "Limon bahçesi yapmıştım. Limonda bazı yıllar sıkıntı olduğu için alternatif ürün aradım. Guava meyvesi ile tanıştım. Şimdi yaklaşık 1500 civarında guava ağacım var. Hızlı yetişen ve suyu çok seven bir ağaç. Fidanlarının dikiminden 2 yıl sonra meyve vermeye başlıyor ve 3-4 yıl sonra da tam verime oturuyor. Dikeni, budaması ve ilacı yok. Tek istediği bolca su. Tropikal bir meyve olduğu için bu iklim kuşağında yetiştirebiliyoruz. Bu yıl tahmini 15 ton civarında ürün bekliyorum. Türkiye'nin her yerine gönderiyorum. Kilogramı 5 liradan alıcı buluyor."

Limonun yerine denemek için guava dikti! Türkiye'de az yetişen meyveyle sipariş patlaması yaşadı

"ALTERNATİF ÜRÜN DENEMELİLER"

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmelerini desteklediklerini, ilçenin sahip olduğu iklim sayesinde çeşitli ürünlerin yörede yetiştirilebildiğini belirtti.

Limonun yerine denemek için guava dikti! Türkiye'de az yetişen meyveyle sipariş patlaması yaşadı

Limonun yerine denemek için guava dikti! Türkiye'de az yetişen meyveyle sipariş patlaması yaşadı

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Levent Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Rasim Yilmaz:

Araştırmacı yazarlar uyariyor, ülkemizdeki kuraklık ve bu tür ürünlerin ekilmesi bolca su isteyen ürünler, yüzünden su problemleri daha da articak.Acilen devletin muz vb.Ürunler için kisitlama getirlmesini öneriyorlar..Yoksa içmeye dahi suyumuzun kalmayacağı öngörülüyor önümüzdeki yıllarda...

21
4
yanıtYanıtla
Şeyda Erdoğan:

Bravo size ?? susuzluk almış başını giderken bu meyveyi seçmenizin sebebini anlamış değilim. Ben cebimi doldurayım da gerisi ne yaparsa yapsın zihniyeti... Ziraat mühendisi olmuşsunuz ama su kaynakları nasıl verimli kullanılır bilmiyorsunuz ve insanları da bunu yetiştirin diye özendiriyorsunuz. Diyecek laf bulamıyorum. Bir yudum suya muhtaç olacağımız günler yakındır, o zaman yersiniz bu meyveleri...

8
13
yanıtYanıtla
MHSN SRC :

Tropikal meyveler yağışı bol kıyı kesimlerde yetişiyor olması demek.Silifkede yağışı çok olan bir şehrimiz.Yorum yaparken önce araştırmak da gerekmez mi.Ne demişler ''Bildiğini bilme,bilmediğini bil.''

yanıt13
yanıt3
Mikail arman:

MHSN Îsimli yorumcu arkadaşa yürekten katılıyorum.Şeyda Erdoğan gibi cahil yorumcular maalesef ilgi alanları dahi olmayan konularda abur cubur, saçma sapan yorumlar yaparak insanların bitki, meyve üretimlerini mantıksız tezlerle baltalamaya çalışıyorlar.Türkiyenin farklıalanlarındaki kuraklıklar üreticiğe ekim ve üretim yasağı getirmez.Tarım sektörü işlemezse Şeyda gibiler taş ve şeker kamışıyla beslenirler galiba.

yanıt8
yanıt1
Sinan Yılmaz :

Sorun bolca su. Bu tarz meyveler geliri ne kadar getirir. Suyumuz bitme noktasında.

15
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title