Haberler

Merkez Bankası'nın Faiz Kararı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan detaylar- Durmuş Yılmaz'ın konuşması - Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş: "Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırdı, enflasyonla mücadele ediyorum mesajı verdi" Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK), faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmamasına ilişkin, "Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırdı, enflasyonla mücadele ediyorum mesajı verdi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan detaylar- Durmuş Yılmaz'ın konuşması - Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş: "Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırdı, enflasyonla mücadele ediyorum mesajı verdi" Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK), faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmamasına ilişkin, "Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırdı, enflasyonla mücadele ediyorum mesajı verdi" dedi.Yılmaz, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin, Dünya Gazetesi işbirliği ile bir otelde düzenlediği "2016'ya girerken Türk iş dünyasını etkilemesi beklenen trendler" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Merkez Bankası'nın faiz oranında değişiklik yapmamasını değerlendirdi.Yılmaz, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımına giderek, 0,25'ten 0,50'ye çıkardığını, PPK'nın gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 10,75 ve Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 7,25'te sabit bıraktığını, PPK, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını da yüzde 7,50'de tuttuğunu hatırlattı.Merkez Bankası'nın Ağustos ayında, "Biz ABD Merkez Bankası'nı takip ediyoruz. Onlar faiz oranını artırdıktan sonra biz de para politikası uygulamalarımızda sadeleştirmeye gideceğiz" ifadesini anımsatan Yılmaz, bugün itibariyle de böyle bir sadeleştirme henüz yapılmadığı, PKK'nın toplantısından sonra yapılan açıklamada, bu sadeleştirmenin Ocak 2016'dan itibaren yapılacağı yönünde açıklamanın olduğunu söyledi. Durmuş Yılmaz, faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmamasına ilişkin ise şunları kaydetti: "Buradan çıkarılması gereken sonuç ise Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırdı mı yoksa gevşetti mi? Hemen görünürde Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırdı, enflasyonla mücadele ediyorum mesajı verdi. Ama bunun asıl belirleyicisi yarın ve takip eden günlerde piyasanın ihtiyaç duyduğu paranın ne kadarı 7,50'den verilecek, ne kadarı 10,75'ten verilecek. Eğer tamamını 7,50'den verir çok az bir kısmını 10,75'ten verirse ve bunun bankaların ortalama borçlanma maliyetini bugün 8,85'in altında. Bunu 8,60-8,70 verirse para politikası gevşetilmiş demek, enflasyonla mücadelede ağırdan alınıyor demektir. Ama azını 7,50'den verir çoğunu da 10,75'ten verir de 8,85'in üzerinde 9-9,10 gibi bir yerde oluşursa o zaman para politikası sıklaşmıştır, enflasyonla mücadele ediliyor diyebiliriz."Dernek üyeleri ve işadamlarının katıldığı toplantıda, Ekonomist Dergisinin belirlediği Anadolu'da ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Denizlili firmalara plaket verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Merkez Bankası Durmuş Yılmaz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title