Haberler

Kamuya Eleman Alımı Yapılacak

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 17 ilde görevlendirilmek üzere sınavla 17 avukat alacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 17 ilde görevlendirilmek üzere sınavla 17 avukat alacak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 17 ilde görevlendirilmek üzere sınavla 17 avukat alacak. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ise, Ankara ve İstanbul Çalışma Grubunda görevlendirilmek üzere 10 müfettiş yardımcısı için sınav düzenleyecek.

Kamuya eleman alımıyla ilgili ilanlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde görevlendirilmek üzere sınavla avukat alımı yapacak. 17 avukat kadrosu için adayların öncelikle başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olması gerekecek.

Başvurular 7 Ekim mesai bitimine kadar yapılacak. Adaylar, başvuru sırasında sadece bir ili tercih edebilecek. Birden fazla il tercih eden adayların başvurusu kabul edilmeyecek. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak. Yazılı sınav, çoktan seçmeli test usulünde tek oturum halinde 2 Kasım 2013 tarihinde Ankara' da yapılacak.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekecek. Adaylar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren on gün içinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilecek. İtirazlar en geç yedi iş günü içinde Sınav Komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak.

-BAŞBAKANLIK VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 10 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK-

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ankara ve İstanbul Çalışma Grubunda görevlendirilmek üzere 10 müfettiş yardımcısı alacak. Adayların sınava başvurabilmeleri için öncelikle görev yapmasına engel bir halinin olmadığına dair yazılı beyanda bulunması gerekecek. 2012 yılı KPSS yabancı dil test sınavı doğru cevap sayısının en az 40 olması veya 2012 yılı KPDS ve 2013 YDS sonucunda en az 70 puan almış olması temel şartlar arasında yer alacak. Sınava son başvuru tarihi 1 Kasım 2013 günü mesai bitimine kadar olacak. Yarışma Sınavı Giriş Belgesi 11-15 Kasım 2013 tarihleri arasında mesai saatleri sonuna kadar Rehberlik ve Teftiş Başkanlığından alınacak, Yarışma Sınavı Giriş Belgesi olmayan aday sınava alınmayacak. Yarışma Sınavı 16 Kasım 2013 tarihinde yarışma sınavı giriş belgesinde gösterilen yer ve saatte yapılacak. Kompozisyon sınavı klasik, bilim sınavı test usulünde yapılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title