Haberler

Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı'na Doğru

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı için hazırlıklar sürüyor.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı için hazırlıklar sürüyor. Fuara yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösterirken, stant açabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

GTO, Gaziantep Halıcılar Odası, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ve Marka Fuarcılık A.Ş. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar öncesi ortak bir basın açıklaması yayımladı. Fuar hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğü ve fuara yoğun talep olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu fuarın sektörün devlerini bir kez daha OFM'de buluşturacağı kaydedildi.

Gaziantep'in son dönemde üretim ve pazarlama kapasitesi bakımından halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılmaya başlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye makine halısı ihracatının yaklaşık yüzde 85'ini gerçekleştiren ve dünya çapında üretici firmaların bulunduğu Gaziantep'te, bir kez daha uluslararası bir fuara ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Gaziantep'te bin 100 adet halı tezgahında halı üretimi yapılıyor ve Türkiye'nin makine halısı üretiminin yüzde 95'ini gerçekleştiriyor. Makine halısı ihracatında Türkiye toplam halı ihracatının yüzde 75'i Gaziantep'te gerçekleştiriliyor. 2012 yılı ilk 5 ayında geçen yıla oranla yüzde 45'lik bir artış sağlandı. Şuan itibariyle 123 ülkeye halı ihracatı gerçekleştiriyoruz ve hedefimiz yılsonu bu sayıyı 140'a ulaştırmak. Dolayısıyla Gaziantep, son dönemde makine halısı üretimi ve pazarlamada sağladığı gelişimle dünyada kendini ispatlamış önemli bir şehir haline geldi. Bu yıl 5'incisini gerçekleştireceğimiz Ortadoğu Halı Fuarı'na, gerek katılımcı firma gerekse ziyaretçi ve alım heyeti sayısında geçtiğimiz yıllara göre önemli bir artış bekliyoruz. 150'nin üzerinde firmanın stant açacağı fuarımızı, çoğunluğu profesyonel 80 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin gezmesini bekliyoruz. Katılımcılar 2 holde açacakları stantlarında yeni trend ürünlerini sergileyecek ve fuarda, 30 bin metrekare satış alanı oluşturulacak. Gaziantep'teki halı sektörü, bu fuarda sergilenecek desen, model ve renkleri ile göz dolduracaktır."

5 YILDA ULUSLARARASI KİMLİĞE KAVUŞTU

Ortadoğu Halı Fuarı'na katılımcı firma ve ziyaretçi sayısının her geçen yıl artış gözlendiğine dikkat çekilen açıklamada, daha sonra şu bilgilere yer verildi:

"Her seferinde özellikle yabancı firma ve ziyaretçilerin artan ilgisi bu fuarın uluslararası bir kimliğe kavuşmasını sağladı. Halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep'i halının 'Başkenti' haline getirdik diyebiliriz. Ortadoğu Halı Fuarı ile Gaziantep halı sektörün dünyadaki önemli buluşma noktalarından biri haline geldi. OFM' de gerçekleştireceğimiz bu fuarda sektörün söz sahibi olan kuruluşları ve iş adamlarını bir kez daha bir araya getireceğiz."

GTO, Gaziantep Halıcılar Odası, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ve Marka Fuarcılık A.Ş. tarafından yapılan ortak açıklamada, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Başkanı İbrahim Yılmaz'ın Ortadoğu Halı Fuarı ile ilgili açıklamalarına da tepki gösterildi. Yılmaz'ın İHİB'in, son 6 yıldır Dubai'de düzenlenen Domotex Middle East Fuarı'nın İstanbul'da yapılacak olması dolayısıyla gerçekleştirilen basın toplantısında bir gazetecinin, fuarın neden Gaziantep'te yapılmadığına ilişkin sorusuna Yılmaz'ın, "Gaziantep'te mart ve eylül aylarında yapılan iki fuar var. Gaziantep'in fuar niteliği biraz bölgesel oluyor. Biz fuarın global olmasını amaçladık" şeklindeki açıklamalarına "Talihsiz bir açıklama" yorumu getirildi. Ortak açıklamada, Ortadoğu Halı Fuarı'nda geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı 100'e yakın firmanın stant açtığı 29 bin 500 yerli, 10 bin 500 yabancı ziyaretçi ve alım heyeti tarafından gezildiği hatırlatıldı.

Dünyada 'halı' denildiği zaman akla Gaziantep'in geldiği ve bunun gurur verici bir gelişme olduğu belirtilen açıklamanın devamında, şöyle denildi:

"Gaziantep 2011 yılında 1 milyar doların üzerinde halı ihracatı gerçekleştirmiş bir şehir. 150'ye yakın ülkeyle ticari anlaşmamız var. Bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz. Belçika ve Almanya başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde halı fuarları düzenleniyordu. Ama üretim üssü haline gelen Gaziantep'te son yıllarda sektöre yönelik düzenlediğimiz fuarlarla bu anlamda da merkez olduk. Bu gurur sadece Gazianteplilerin değil, tüm Türkiye'nin gururu. Gaziantep'in gelmiş olduğu noktayı görmezden gelmek ve bu alandaki başarılarını hiçe saymak doğru bir davranış değil. Gaziantep'teki halı fuarımızın tarihi dünyada halıyla ilgili tüm sektörlerin ajandasına not edilir hale geldi. Bugün Belçika dahil halıda söz sahibi ülkelerde bile 'Halı' denildiği zaman akla ilk Gaziantep geliyor. Gaziantep'te Ortadoğu Halı Fuarı uluslararası bir kimliğe sahiptir ve gerçeği kimse değiştiremeyecektir." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

gaziantep ticaret odası gaziantep türkiye eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title