Haberler

"Engelliler Toplumun Ayrılmaz Bir Parçasıdır"

Güncelleme:

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, toplumun onlara bakış açısında varolan olumsuz önyargıların ortadan kaldırılmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, toplumun onlara bakış açısında varolan olumsuz önyargıların ortadan kaldırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 3 Aralık'ın tüm dünyada "engelli günü' olarak kutlandığını ve engellilere yönelik uygulanan politikaların çeşitli yönleriyle değerlendirildiğini belirten Kumlu mesajında şunları kaydetti:

"İnsan hakları, yaşadığımız çağa damgasını vuran temel kavramlardandır. Her insanın doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlükleri kullanmasının önünde çoğu zaman engeller ve yetersizlikler bulunmaktadır. Kişilerin doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duysal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi sonucunda engelli olması, 'sağlıklı' insanların kafalarındaki 'engeller' nedeniyle çoğu zaman bu hakların kullanımını kısıtlayan bir unsur olarak değerlendirilmektedir. Gerekli fırsat ve imkan sağlandığında, engelliler beceri ve yeteneklerini yaşamın her alanında gösterebilmektedir. Engellilere sağlık, eğitim, istihdam, ulaşılabilirlik ve toplumsal yaşamın diğer alanlarında ayırımcılığa fırsat vermeden fırsat eşitliği tanınması toplumun görevi ve sorumluluğudur."

-"ENGELLİLERİN TOPLUMUN AYRILMAZ BİR PARÇASI"-

Kumlu, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu bildirdi. Toplumun onlara bakış açısında varolan olumsuz önyargıların ortadan kaldırılmasının büyük önem taşıdığını belirten Kumlu, şöyle devam etti:

"Engellileri daha çok bakıma muhtaç insanlar olarak gören ve tüketici kimliklerini ön planda tutan yaklaşımlar yerine üretici yönlerine ağırlık veren politikaların ağırlık kazanması gerekmektedir. Engellilere götürülen hizmetler bir ayrıcalık değil, sosyal devletin gereği olarak onlara sağlanan bir haktır. Bugün için engellilik bir insan hakları konusudur. Engellilik sosyal bir sorundur ve sorunun çözümü için toplumun tüm kesimleri, birlikte işbirliği içinde harekete geçmek görev ve sorumluluğunda olmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle 'engelsiz bir dünya' özlemimizi dile getiriyor, yasaya rağmen engelli istihdamını gerçekleştirmeyen işverenlere, engellilerin toplumsal hayata katılmasını engelleyen zihniyetlere toplumsal sorumluluklarını hatırlatıyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Dünya Engelliler Günü Mustafa Kumlu Türk İş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title