Haberler

Elektrik Borcuna Af

Güncelleme:

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, 3 milyar liralık alacağını yeniden yapılandıracak. 200 bin borçlunun milyarlarca liralık faizi silinecek geri ödemesi taksitlere bölünecek.

Türkiye'de elektrik faturası borcu miktarı 3 milyar lirayı aştı. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), borç yükünün hafiflemesi ve ödemelerin artması için alacaklarını yapılandırma kararı aldı. Bu kapsamda 200 bin borçlu, çıkarılacak af kapsamından yararlanabilecek.

BORÇ TAKSİTLENDİRİLECEK

Yapılandırma ile milyarlarca liralık faturanın faizleri silinecek ve geri ödemesi taksitlere bölünecek. Tek istisna Kayseri TEDAŞ'ın hazırlıklarına başladığı yapüandırma borçları arasında, tarımsal sulama, resmi kurumlar ve belediyeler de var. Şehirlere bakıldığında Kayseri hariç 20 elektrik dağıtım bölgesinden de TEDAŞ'ın alacağı bulunuyor. Tarımsal sulama konusundaki elektrik borçlarının en önemli kısmının, kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ait olduğu tespit edildi.

Elektrik borçlarının en önemli kısmı, kaçak kullanımın yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ait.

GÖRÜŞMELER OLUMLU GİDİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın düzenlemeler için görüşme halinde olduğu açıklandı. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve bir aksilik çıkmaması durumunda borçlar yeniden yapılandırılacak. Ortaya çıkacak sonuca göre düğmeye basüacak. TEDAŞ yetkilileri, dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi kapsamında, şirketlerin borç ve alacaklarını da devraldıklarını belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Elektrik Dağıtım Kayseri Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

cengizzz:

25 lira gelen faturam aynı kullanımda bu ay 54 tl gelmiş. fazladan aldıkları para haram zeyir zıkkım olsun. alan her kmise hakkım haram olsun.

18
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Dürüst vatandaş ödesin ödemeyenlerin borcunu affedin, allah belanızı versin

18
0
yanıtYanıtla
bestof:

peki peşin ödeyenlerin hakkını kim ödeyecek sorarım

15
0
yanıtYanıtla
sahte kabadayılar:

yaşasın kaçak elektrik. . . . hadi tahsil edinde görelim. . . . ancak batıdaki kanunlara saygılı insanlara gücünüz kanunu nunuz işler sürüm sürüm süründürürüsünüz alın bakalım batmandan diyarbakırdan batmandan şırnaktan nah veririler on da birini bile verin deseniz yine vermezler erkekseniz tahsil edin . . . . .

14
0
yanıtYanıtla
magdur vatandaş:

120 lira elektrik faturası geldi elektrikçiye sordum faturada 35 tl nin doğudaki kaçak elektrik kullananların açığını ödediğimizi soyledi. . bu tamamen haksız kazanç vatandaş sokaktanmı topluyor bu parayı bizene doğudaki kaçak elektrikten alın kardeşim paranızı onlardan, bize neden mal ediyorsunuz . haram zıkkım olsun zaten faturamı zor ödüyorum

12
1
yanıtYanıtla
Mehmet Bolat:

Gecmis faturalarini toparla git tuketici mahkemesine ksyip lacsk bedeli olarak idedigin bedelin iadesi icin dava ac.emsal kararlar oldugu icin kazanacaksin..para harcamadan

yanıt1
yanıt1
murat:

olan milletin kanını emiyorlar bende doğuluyum benimde elektrik faturam tüketim 50 fatura 97 tl bide mal mal konuşuyorsun yok doğudan banane yok hakkımı helal etmem aynı oyunu bizede oynuyor kısacası milletin kanını emiyor adi oğlu adiler

yanıt1
yanıt1
Bıktık:

249 lira fatura gelmiş, 125 lira kullanım, 124 lira vergi. ALLAH BELANIZI VERSIN Elektirik şirketleri. .

11
0
yanıtYanıtla
Kerim AKTAŞ Mobil-ANDROID:

Karadenizdolsa hemen kesersiniz, vatan hainleri af edin

9
2
yanıtYanıtla
memet Mobil-ANDROID:

Bizim 10 gün de elkt kesiliyor bu borç nasıl olmuş insanlar karanlikta mi kalmış yoksa bu milletin cezasını vergisini elkt ni suyunu zamanında ödeyenleremi zulmü artık bu ülkenin çekilecek tarafı kalmadı hala utanmadan masal anlatılıyor

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title