Haberler

Pasaport zorunluluğunun kaldırılmasını fırsat bilen Bulgarlar, Edirne'de tezgahları talan etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye girişlerinde pasaport zorunluluğunun kaldırılmasını fırsata çeviren Bulgarlar, artık daha fazla Edirne'ye gelmeye başladı.

Edirne'ye Bulgar akını, adım atacak yer kalmadı

PAZARDA ADIM ATACAK YER KALMADI

Sabahın erken saatlerinde kente akın Bulgarlar, soluğu Ulus Pazarında aldı. Giyimden züccaciyeye tüm ihtiyaçlarını Edirne'den karşılayan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta güçlük çekti. Pazarda adım atacak yer kalmazken, şehrin hemen hemen her noktasına park edilen Bulgar plakalı araçlar adeta şehri istila etti.

Edirne'ye Bulgar akını, adım atacak yer kalmadı

"DAHA ÇOK GELMEYE BAŞLADILAR"

Bulgarların alışveriş cenneti haline gelen Edirne'de, esnafın yüzü de gülüyor. Müşterilerinin yüzde 90'ını Bulgaristan vatandaşlarının oluşturduğunu anlatan esnaf, alışveriş turizminin devam etmesini istiyor. Kimlik ile girişlerin esnafa can suyu olduğunu vurgulayan Mehmet Yıldırım, "Alışverişler çok güzel oluyor. İyi ki böyle bir şey çıkarttılar, her şey çok güzel çok memnunuz. Daha çok gelmeye başladılar. Kalabalık var inşallah daha çok gelmeye devam eder. Giyimden, gıdaya her şeyi alıyorlar" şeklinde konuştu.

Edirne'ye Bulgar akını, adım atacak yer kalmadı

"DAHA İYİ VE KOLAY OLDU"

İhtiyacı olan her şeyi Edirne'den almak için Bulgaristan'dan gelen Ceylan Nail, "Cuma günleri sık sık Edirne'ye geliyoruz alışveriş yapmak için. Kimlik ile gelip gidebiliyoruz. Daha iyi ve kolay oldu böyle" dedi. Bulgaristan'dan 17 kişi geldiklerini ve kimlik ile giriş yaptıklarını söyleyen Nasuf Nail, çok kolaylık olduğunu söyledi. Kimlik ile Türkiye'ye girişlerin çok kolay ve güzel olduğunu belirten Sümeyye Bayram ise gıdadan, tekstile her şeyi Edirne'den aldıklarını ifade etti.

Edirne'ye Bulgar akını, adım atacak yer kalmadı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bulgaristan Türkiye Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

para birimleri euro olduğundan kendi ülkelerinde alma ihtiyacı duymayıp buradan bedavaya temin ediyorlar yazık diyecek bir şey yok aslında kazanmıyor kaybediyoruz...

358
63
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

Ne güzel esnaf oradaki iş yapıyor, Ülkeye sıcacık para giriyor. Ekonomi böyle böyle canlanacak inşallah.

yanıt0
yanıt4
Ahmt Çınar:

ya keşke yazmadan araştırsan. birincisi bulgarın para birimi euro değil leva dır. ikincisi bu gördüğünüz yoğunluk edirnede her zaman vardır. sınır şehirlerinde her zaman sınır ticareti olur. üçüncüsü biz neden kazanmıyoruz merak ettim?

yanıt1
yanıt0
bekir yapici:

bulgaristanin para brimi hala leva´dir euro degil 1 euro 2 levadir.

yanıt1
yanıt0
bekir yapici:

esnaf acisindan sevindirici ama Türkiye acisindan utanilacak bir durum daha bir kac yil öncesine kadar gercekten acinacak derecede fakir olan halki polisleri gümrükcülerin bile 5 € rüsvet alabilmek icin yol üzerlerinde tuzak kurdugu ülkenin levasi bizim paramizdan 10 kat daha degerli 1€ 2 leva ben utaniyorum ya bizi yönetenler

24
1
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Utanılması gereken bir hal. Hani avrupa kıskanıyor diyorlar ya alın gerçek kim kısknaıyor görün

16
1
yanıtYanıtla
eymen emir emir:

bulgaristan iflasın eşiğine gelmişti.. devlet kurumlarını satar olmuştu..vatandaşlar yoksullukla mücadele ediyordu ..yoksa bilmedigimiz başka bi bulgaristan dahamı var

10
2
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Esnafımıza da stoklarımıza da yazık oluyor. Be sattım oldu ile olmuyor. Üretici fiyat endeksi %140 larda. Esnaf yeni malı hangi fiyattan yerine koyacak da satacak. Enflasyonumuz mal yokluğundan da yükseliyor. Sırf döviz gelsin diye yapılanı yanlış buluyorum

5
5
yanıtYanıtla
oguz:

Sizce bu ticaret mi yoksa talan etmek mi malesef bize ticaret diye inandırmaya calışıyorlar

4
5
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Kimse sanmasın kazanıyoruz diye Ülkenin para birimi o kadar değersiz olduğu anlamına gelir bu durum..

4
5
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title