Haberler

Putin etkisi! Edirne'yi talan eden Bulgarlar, bu ara en çok iki ürüne ilgi gösteriyor

Güncelleme:

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle doğal gaz sıkıntısı yaşayan Avrupa ülkeleri arasında bulunan Bulgaristan vatandaşları, yaklaşan kış mevsimi öncesi bot, mont, kazak gibi ihtiyaçlarının yanı sıra battaniye, yorgan gibi ev eşyalarını da Edirne'den almaya başladı.

KIŞLIK ALIŞVERİŞ YAPTILAR

Birinci Murat Mahallesi'nde kurulan pazara akın eden Bulgar vatandaşlar, temel gıda maddeleri arasında yer alan peynir, zeytin, kaşar peyniri, tereyağı gibi ürünlerden almak için peynir satıcılarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan ise yaklaşan kış mevsimi öncesi havaların soğumaya başlaması dolayısıyla kışlık telaşına başlayan Bulgar vatandaşlar, pazarın altını üstüne getirdi.

Doğalgaz krizi korkuttu! Bulgarlar Edirne'den en çok battaniye ve yorgan alıyor

"YORGAN VE BATTANİYE ALIYORLAR"

Son zamanlarda Bulgaristan'dan gelen müşteriler sayesinde hareketli günler yaşadıklarını söyleyen pazar esnafından Türker Tulga, "Bulgaristan'da yaşanacak doğalgaz krizi dolayısıyla yorgan, battaniye ve kışlık nevresim satışlarında güzel işler yaptık. Doğalgazda bir sıkıntı yaşarsak diye şimdiden hazırlık yapıyorlar. İnşallah bu şekilde devam eder. Yetmezse satmak için tekrardan battaniye ve yorgan alabilirim" dedi.

Doğalgaz krizi korkuttu! Bulgarlar Edirne'den en çok battaniye ve yorgan alıyor

"EDİRNE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ"

Temel gıda ihtiyaçlarını karşılayan Bulgar vatandaşlar, bahçelerine ekmek için çeşitli fidan ve çiçekleri de Edirne'deki çiçekçilerden alıyor. Bulgaristan'dan gelen Yüksel Şerif, " Edirne'den deterjan alıyoruz, meyve alıyoruz. Pazara ve bahçemiz için fide almaya geldik. Zeytin, armut fidesi ve çiçek aldık. Her geldiğimizde bir şeyler alıyoruz. Marketten alışveriş yapıyoruz. Edirne'yi çok seviyoruz" diye konuştu.

Doğalgaz krizi korkuttu! Bulgarlar Edirne'den en çok battaniye ve yorgan alıyor

"BULGARİSTAN'DA FİYATLAR 2 KAT DAHA FAZLA"

Bulgaristan'dan gelen ve tercümanlık yapan Sami Ahmet, "Edirne çok ucuz ve sakin. Bulgaristan'da fiyatlar 2 kat daha fazla. Mallar çok güzel; döşek, yorgan, yastık ve yatak kılıfı, eşofman, her şey ucuz. Seviyoruz burayı. Yeme, içme, giyim her şeyi buradan alıyoruz. En güzel yerimiz Edirne'dir" şeklinde konuştu.

"BURADAN ALIP BULGARİSTAN'DA SATIYORLAR"

Bulgarlar yoğun olduğu için Edirne pazarlarına erkenden gelip tezgah açtıklarını söyleyen pazar esnafından Onur Pektaş, "Bulgarların alışverişleri dolayısıyla işlerimiz hareketli geçiyor. Genellikle peynir, tereyağı, kaşar, tatlı, giyim alışverişini çok fazla yapıyorlar. Önce tadına bakıp sonra alıyorlar. Tenekeyle alan oluyor, toptan alan oluyor. Evinin ihtiyacı kadar alanın yanında, Bulgaristan'da satmak için alan da var. Bulgarlar geldiği zaman herkes iş yapabiliyor ve işler güzel gidiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ukrayna Edirne Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

Nurullah Ak:

Ne güzel işte turist geliyo iş güç yok diyenlere kapak olsun

60
114
yanıtYanıtla
boş mubbet:

çünkü sana pahalı gelen ona ucuz gelir bunun adına da alım gücü diyolar pis fakir

yanıt14
yanıt2
Umit Cetin:

Diplomasi güç budur Avrupa Amerika'nın oyununa gelip kışı donarak geçirecek ama bizim öyle bir sorunumuz yok

84
82
yanıtYanıtla
boş mubbet:

bizim öyle sorunumuz yok derken..? putine olan doğalgaz borcumuzu 2024 yılına kadar faiziyle ertelemesi talebinde bulunduk. bizde yokta veresiye ısınıyoruz onlarda para var ama gaz yok fakat merak etme yakında onlar gazı bulur biz yine erteleme rica minnet ile yolumuza devam ederiz.

yanıt6
yanıt3
DİLAVER Kalyon:

Putinin etkisi ...Kurun etkisinden bahsetmiyorsunuz.1 Bulgar Levası eşittir 9,40 Türk Lirası

125
11
yanıtYanıtla
mesut:

Öyle yada böyle en azından Edirne'de esnaf iş yapabiliyor. Allah bereket versin.

68
66
yanıtYanıtla
deli ceyhanlı:

Akpliler mutlu olsun

84
35
yanıtYanıtla
bilal yılmaz :

Mutluyuz evet. Keşke daha çok devletle sınırımız olsa da bu satışlar daha da çok olsa. Üreticiler ihracat yapmak için kırk takla atıyor. Ama bu şekilde senin ayağına gelip alıyor karşılığında da para bırakıp gidiyor. Bunu anlayacak kapasitenizin olduğunu zannetmiyorum.

yanıt7
yanıt5
Halit:

bazıları harbiden tuhaf kardeşim biz ihraç ediyoruz yani biraz dolaylı amma kim yaparsa ellerine sağlık herşey vatan için

38
80
yanıtYanıtla
Musti40 :

Bulgarları bile kıskanır yani olmuş bizim millet, hasetlik almış başını gidiyor

yanıt29
yanıt19
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title