Haberler

Denizli'nin İhracatı 2015 Yılında 2 Milyar 831 Milyon Dolar Oldu

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, revize edilmiş rakamlara göre Denizli ihracatının 2015 yılında 2 milyar 831 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, revize edilmiş rakamlara göre Denizli ihracatının 2015 yılında 2 milyar 831 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye genelindeki rakamlarla paralel olarak 2015 yılında Denizli ihracatında da kayda değer bir azalma yaşandığını belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci, "Aslında ihracatta 2014 yılının son çeyreğinde yaşanan yavaşlama, 2015 yılı ihracat rakamları konusundaki kötü sinyalleri vermeye başlamıştı. Bu bakımdan, yurtiçi ve yurtdışında hem politik hem de jeopolitik riskleri göz önüne alarak 2015'in ihracat açısından zor bir sene olacağını tahmin etmiştik. Nitekim öyle de oldu. DSO olarak revize ettiğimiz rakamlara göre ihracatımız 2015 yılında 2014'e göre yüzde 20 geriledi. Bu noktada ihracat rakamlarında meydana gelen azalmayı çok iyi analiz etmek gerekiyor. Bu azalmada parite ve emtia fiyatları faktörünün de kayda değer bir etkisi olduğunu görüyoruz. Genel olarak Denizli'nin ihracatını hep yukarılara taşımış olan kablo-bakır tel ve demir-çelik sektörlerinin 2015'te bu durumun aksine düşüşte başı çektiğini görüyoruz. Dolayısıyla parite ve emtia fiyatları değişimleri ile birlikte değerlendirdiğimizde; kilogram ya da adet bazında ihraç edilen ürün miktarındaki tablonun, dolar bazlı hazırlanan bu istatistiklerdeki kadar da kötümser olmadığı kanaatindeyiz." dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title