Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız

Güncelleme:

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatırmış olacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde "Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan bayramı ikramiyelerinin 2 ila 5 nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasından satırbaşları şöyle;

"Bugün 6. orucunu tuttuğumuz 11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan-ı Şerif'i hüzünlü karşıladık, hüzünlü yaşıyoruz. Yakın çevremizde savaşların, insani trajedilerin, krizlerin kol gezdiği sancılı günlerde bu mübarek günleri idrak ediyoruz. Bizler iftar sevincini hamdolsun paylaşabiliyoruz; ancak şu an Gazze'de kelimelerin kifayetsiz kaldığı büyük bir insani dram yaşanıyor. Bir kap sıcak yemeği bulmanın lüks olduğu son derece acı verici insanlık adına utanç verici günlere şahitlik ediyoruz.

Adalete, barışa, dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Rabbim tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun diyorum. Milletimizin Gazze'ye ve diğer mazlum coğrafyalara yardımlarını artığını görmekten memnuniyet duyuyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız

"ÇALIŞMA HAYATINA ÇOK GENÇ YAŞLARDA İŞÇİ OLARAK BAŞLAMIŞ BİR KARDEŞİNİZİM"

Çalışma hayatını henüz çok genç yaşlarında İETT'de işçi olarak başlamış bir kardeşinizim. Çalışmak kadar emeğinin karşılığının hakkıyla almanın öneminin farkındayız. Kanuni Sultan Süleyman, işçilerin ücretinin günlük olarak verilmesini emretmiş bunun için inşaatın ortasına bir hesap çadırı kurdurmuştu. 1792 yılında çadır çeşmesi yaptırılmıştır. Süleymaniye meydan çeşmesi bu hassasiyetin günümüze kadar uzanan simgelerindendir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız

"EMEKLİ İKRAMİYELERİ 2-5 NİSAN'DA YATACAK"

Tarihimize ve köklü geleneğimize baktığımız zaman bu tarz pek çok örnek uygulamayı görmek mümkündür. Biz görev aldığımız her yerde çalışanların haklarının teslimi için çaba harcadık. Bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların yol açtığı mali yükü en az şekilde insanımıza yansıtmanın derdindeyiz. Sosyal koruma ücreti olan asgari ücret 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 100 oranında artış oldu.

Memurlarımızın aylıklarında ise yüzde 50'ye yakın artış sağladık. Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık.

Her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2 ila 5 nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız

"ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRECEĞİZ"

Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek daha kalıcı refah artışı sağlayacağız. Emeğin karşılığı kadar bir diğer önemli konu emeğin müdafaasıdır. Sendikacılık ile işçi işveren ilişkilerini düzenleyen sosyal diyalog mekanizmalarımız geçmişte hak ettiği ilgiyi görememişti. Son 21 yılda her alanda olduğu gibi sosyal diyalog konusunda da ciddi ilerlemeler kaydettik. Sendikalaşma oranı yüzde 15'i geçti. Her toplu görüşmemizde yeni imkanlar getirerek memurlarımızın haklarını iyileştirmeyi sürdürüyoruz.

Biz memurlarımızın haklarını geliştirmek için gayret ederken muhalefet ise Anayasa mahkemesine götürerek budamaya çalışıyor. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak üzerimize düşeni mutlaka yapacağız. Geçtiğimiz yıl yaptığımız 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ek göstergelerini yeniden belirlenmesini sağlamıştık. 3600 ek gösterge düzenlemesini genişleteceğimizi duyurmuştuk. Bu sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz."

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Ramazan Bayramı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (55)

Perwer:

Uyguladığınız yanlış politikalar nedeniyle milyonlarca kişiyi genç yaşta emekli Edip hem sosyal güvenlik sistemine hem de vatandaşların sırtına büyük bir yük bindirdiniz. Yine buna bağlı olarak normal emekliler de yeterli maaş alamayacaklar. Bayram ikramiyelerine gelince, 3000 TL değil 23.000 TL de verseniz çoğu açgözlü emeklileri memnun edemezsiniz

77
353
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

sayın perwer çok ywşxça yorum yapmışsın sana aç gözlü emekliler adına saygılarımı sunar tebrik ederim

yanıt181
yanıt17
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Perwer emekli olamazsın inşallah

yanıt214
yanıt16
CAN:

74 doğumluyum 24 senedir işçi olarak çalışıyorum 2034 de 60 yaşında emekli olacam brüt ücretim 42 bin net 24.800 lakin asgari ücret üzerinden emekli ediyorlar yani demem o ki 10 yıl 3600 günle eyt den emekli olan bir kişi... 34 yıl 12.500 pirim günü olan bir kişiyle aynı ücreti 12.000 lirayı vermek ne derece mantıklı o kişi 45 yaşında ben 60 yaşında o 3600 gün ben 12.500 gün pirim ödemişim benim aklım almıyor bu işe

yanıt119
yanıt13
Perwer:

Sade vatandaş, kendine yakışanı yazmışsın.

yanıt15
yanıt97
Perwer:

Göbeğini kaşıyan adam: göbeğinin kaşıntısı geçmesin inşallah

yanıt21
yanıt113
Mehmet Altin:

Perwer bey mi desem bayan mı karar veremedim. emekli çalışmadan olunmuyor, Hak hakedilme den kazanılmıyor. kimse senin hakkını yada paranı yemiyor; yalnızca verdiğinin karşılığı olan hakkı olanı istiyor. Kafana gire emekli olmuyorsun yani! bu sözlerini emekli olana değil ülke ekonomisi elvermedigi halde oy ve iktidar uğruna ülkeyi ve vatandaşı bu duruma düşüren kim ise ona söylemen gerekmez mi?

yanıt59
yanıt3
Merdan:

Birde öğünüyor, 2 - 5 nisan arası yatıracakmış. Yatırmasanda olur. Nasıl olsa bu millet oy veriyor.

yanıt16
yanıt7
duran sari:

8 bin gün prim ödedim emekli oldum 13 milyon sığınmacıya harcanan paralara sesiniz çıkmıyor cumhurbaşkanı gelen suriyelilere 40 milyar dolar harcadık bir okadar daha harcarız dedi kimin paralarını harcıyor milletin parasını söz bu ülkenin emeklisine gelince sesiniz çıkar ancak

yanıt66
yanıt8
Sezgin Sezgin:

Niye seçtin la 40 yaşında emekli edeni..sen önce onun hesabını ver..

yanıt7
yanıt12
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title