Haberler

Çileği Meslek Edindi

Aydın'ın Didim ilçesinde 16 yıldır organik çilek üreten Ali Olgun, doğal ürünlerin pazarda daha çok ilgi gördüğünü belirtti.

Aydın'ın Didim ilçesinde 16 yıldır organik çilek üreten Ali Olgun, doğal ürünlerin pazarda daha çok ilgi gördüğünü belirtti.

Didim'in Akköy Mahallesinde 16 yıldır çilek ürettiğini belirten çiftçi Ali Olgun, hayvan gübresi kullanarak organik çilek ürettiğini ifade etti. Didim Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından "Meslek Edindirme Programları" kapsamın da Usta Öğretici Hüseyin Çetinkaya (Bahçe Ziraatı) eşliğin de 2003 baharın da Akköy de başlatılan "Zirai Mücadele" kursunu başarıyla tamamlayan 21 kursiyerden biri olduğunu kaydeden çiftçi Ali Olgun, dönemin Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ve İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe'nin teşvikiyle Didim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan faizsiz kredi alarak çilek üretimine başladığını belirtti.

Çilek üreticiliğini meslek edindiğini ifade eden çiftçi Ali Olgun, 10 dönümlük örtü altında çilek ürettiğini belirterek, gerek Akköy yolu üzerinde çilek tarlasının önünde kurduğu tezgahta gerekse Didim semt pazarların da turfanda çileğin vatandaşlarca yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Akköy Aydın Didim Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title