Haberler

CHP'li Barut: Buğday üreticisi mağdur, TMO seyirci kalıyor

Güncelleme:

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tarım Bakanlığı, AKP iktidarı ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday üreticisini mağdur ettiğini vurguladı. Maliyeti 8 lirayı geçen buğdayda TMO'nun prim dahil 9 lira 25 kuruş olarak taban fiyatı açıkladığını anımsatan Barut, çiftçinin kara gün dostu TMO'nun adeta seyirci kaldığını belirtti.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bu yıl buğday üreticisi çok darda, sıkıntılı günler geçiriyor. Ekmek alamayan vatandaşlarımız ise zor durumda. Tarımda, buğdayda yaşanan bu kara tablonun, bu yangının sorumlusu AKP iktidarı ve onun Tarım Bakanlığıdır. Tarım Bakanı Yumaklı'ya sesleniyorum: Prim dahil 1 kilogramını 9 lira 25 kuruşa açıkladığınız buğday fiyatının geçtiğimiz günlerde Edirne'de 1 kilogramının 4 buçuk liradan satıldığından haberiniz var mı? Maliyeti 8 liranın üzerinde olan buğday üreticisi çok zor günler geçiriyor. Bu yangını söndürmesi gereken, çiftçinin kara gün dostu TMO ise adeta seyirci kalıyor" dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; Tarım Bakanlığı, AKP iktidarı ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday üreticisini mağdur ettiğini vurguladı. Maliyeti 8 lirayı geçen buğdayda TMO'nun prim dahil 9 lira 25 kuruş olarak taban fiyatı açıkladığını anımsatan Barut konuya ilişkin şunları söyledi:

"MALİYETİ 8 LİRANIN ÜZERİNDE OLAN BUĞDAY ÜRETİCİSİ ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR"

"Bu yıl buğday üreticisi çok darda, sıkıntılı günler geçiriyor. Ekmek alamayan vatandaşlarımız ise zor durumda. Tarımda, buğdayda yaşanan bu kara tablonun, bu yangının sorumlusu AKP iktidarı ve onun Tarım Bakanlığıdır. Tarım Bakanı Yumaklı'ya sesleniyorum: Prim dahil 1 kilogramını 9 lira 25 kuruşa açıkladığınız buğday fiyatının geçtiğimiz günlerde Edirne'de 1 kilogramının 4 buçuk liradan satıldığından haberiniz var mı? Hasadı Çukurova'da tamamlanan buğdayın, tüccara, serbest piyasaya 6 liradan satıldığından haberiniz var mı? Maliyeti 8 liranın üzerinde olan buğday üreticisi çok zor günler geçiriyor. Bu yangını söndürmesi gereken, çiftçinin kara gün dostu TMO ise adeta seyirci kalıyor. TMO'nun Genel Müdürü de çıkmış diyor ki, 'buğdayınızı TMO'ya verin' tamam verin de hangi üretici randevu alıp da TMO'ya buğdayını satabiliyor ya da dökebiliyor?

"TÜRKİYE'DE BU YIL YAKLAŞIK 8 MİLYON HEKTAR ALANA BUĞDAY EKİLDİ. 20 MİLYON TON CİVARINDA BİR REKOLTE BEKLENİYOR"

"540 noktada alım yapan TMO'nun depolarının hepsi dolu. Buğday koyacak yer yok. Lisanslı depolar dolu, geçen senin ürünleri duruyor. TMO'da para yok, satın alamıyor. Alım fiyatını açıkladı, satış fiyatı ise halen açıklanmadı. Ama genel müdür mavi boncuk dağıtıyor, çünkü Bakan Yardımcısı olma peşinde… Türkiye'de bu yıl yaklaşık 8 milyon hektar alana buğday ekildi. 20 milyon ton civarında bir rekolte bekleniyor. Ülke genelinde hasadın şu anda yüzde 15'i henüz gerçekleştirildi. Yüzde 85 hasadını yapamayan üretici buğdayını nereye satacak? Bir çözümünüz var mı? Bir çareniz var mı? Yurt dışından ithalat yapıyorsunuz çünkü ithalat sevdalısısınız. TMO, ithalat politikalarından vazgeçip çiftçiyi destekleyin, maliyet yükünü azaltıp buğday üreticisinin ürününü ederiyle, değeriyle alın ya da aradaki oluşan destekle telafi edin."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Toprak Mahsulleri Ofisi Milletvekili Ayhan Barut Adana Ekonomi Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title