Haberler

Borsa Uzmanı Arif Ünver Açıklaması

Borsa Uzmanı Arif Ünver, yeni sermaye ve kaynak ihtiyacı içinde olan şirketlerin, neredeyse sıfır maliyetli kaynakla, halka arz yöntemiyle büyüme arzusuna ulaşırken, kendisine bu kaynağı sağlayanlara karşı sorumluluklarının olduğunun unutulmaması...

Borsa Uzmanı Arif Ünver, yeni sermaye ve kaynak ihtiyacı içinde olan şirketlerin, neredeyse sıfır maliyetli kaynakla, halka arz yöntemiyle büyüme arzusuna ulaşırken, kendisine bu kaynağı sağlayanlara karşı sorumluluklarının olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Ünver, AA muhabirine "halka arz" konusunda yaptığı eğerlendirmede, halka arz konusundaki üç sac ayağının, "halka açılacak şirket", "yatırımcı" ve

"düzenleyici" olduğunu ifade etti.

Bu sac ayaklarının her birinin ayrı ayrı masaya yatırılması, fonksiyonlarının tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Ünver, bunlardan herhangi birine ağırlık verildiği takdirde, diğerinin bundan olumsuz etkileneceği ve neticede amaca hizmet etmeyeceğini kaydetti.

Ünver, şunları kaydetti:

"Yeni sermaye ve kaynak ihtiyacı içinde olan şirketlerin, neredeyse sıfır maliyetli kaynakla büyüme arzusuna ulaşırken, kendisine bu kaynağı sağlayanlara karşı sorumluluklarının olduğu unutulmamalıdır. Şirketlerin, halka arz yoluyla kaynak sağlarken bunun bir karşılığının olduğu ve kendilerinin artık, patron şirketi olmaktan çıkarak halka mal oldukları ve kendilerine kaynak sağlayanların bunu kar amacıyla yaptıkları bildirilmeli. Bu, kanunla koruma altına alınmalı, aksi takdirde halka açılma, şirketlerin sadece belli şekil şartları sağlayarak finansman sağlama niyetine hizmet eder ve yatırımcı mağdur olur. Sonuç olarak ilerleyen zaman diliminde, halka açılacak firmalara, talep sağlayacak yatırımcı kalmaz.

Konun hassasiyeti ortada. Şirketler halka açılmaya davet edilirken, diğer taraftan da yatırımcıların, bu kaynağı sağlaması için elle tutulur somut sebeplerin yaratılması gerekir. Her iki tarafa da eşit şekilde asgari müşterek oluşturulursa, bu halka arzlar süreklilik arz eder ve amaca ulaşır. Bu hassas denge sağlanmazsa, gelecek zaman diliminde, halka arzlarda süreklilik olmaz ve sermaye piyasasının ekonomimize olası faydalarından mahrum kalırız."

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title