Haberler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK), "Taşınır İşlem Fişi" düzenlenmemesine yönelik uygulamanın belgesiz harcama gibi yansıtılmasının iyi niyetten uzak bir yaklaşım olduğu, mevzuat gereği kayıt tutulması zorunlu olmayan malzemelerin kaydının bile 2014 yılından itibaren titizlikle tutulduğu bildirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK), "Taşınır İşlem Fişi" düzenlenmemesine yönelik uygulamanın belgesiz harcama gibi yansıtılmasının iyi niyetten uzak bir yaklaşım olduğu, mevzuat gereği kayıt tutulması zorunlu olmayan malzemelerin kaydının bile 2014 yılından itibaren titizlikle tutulduğu bildirildi.

BTK'dan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yayınlanan "16 milyon buhar oldu" başlıklı haberin gerçekleri yansıtmayan, iftira ve çarpıtmalarla dolu olduğu ifade edildi.

Söz konusu haberlerin iki gündür farklı gazetelerde yayınlanmaya devam etmesinin dikkati çekici olduğu belirtilen açıklamada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) Sayıştay tarafından denetime tabi tutulan 2014 yılına ait harcamalarının tüm belgelerinin istisnasız olarak hem TİB hem de BTK bünyesinde bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TİB'in kuruluşundan bugüne kadar 'Taşınır İşlem Fişi' düzenlenmemesine yönelik uygulamasını belgesiz harcama gibi yansıtmak iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır. Mevzuat gereği kayıt tutulması zorunlu olmayan malzemelerin bile TİB tarafından yapılan işlerin kritikliği nedeniyle, 2014 yılından itibaren kaydı titizlikle tutulmaktadır.

Diğer taraftan, TİB'in kuruluş tarihi olan 2006 yılından bu yana devam edegelen bahse konu uygulamanın yeni bir uygulama gibi gösterilerek ve çarpıtılarak yayınlanması manidardır. 2006 yılından bugüne kadar devam eden uygulamanın, TİB'de paralel devlet yapılanmasının tasfiyesinin ardından kamuoyunun gündemine gerçeklere aykırı olarak ve çarpıtılarak getirilmesi dikkat çekicidir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title