Haberler

Barajlarda Çalışan Memurlar Fazla Mesai İstiyor

Güncelleme:

Enerji-Bir Sen, Toplu Sözleşme kapsamında Baraj çalışanlarına ayda 100 saat fazla mesai ücreti verilmesini istedi.

İLKAY GÜDER - Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, memurlar ile hükümet arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde masaya getirecekleri taleplerini hazırladıklarını belirterek, " Ilısu, Deriner ve Yusufeli Barajları ile Diyarbakır ve Van Bölge Müdürlükleri sınırları dahilinde yapımı devam eden güvenlik barajları ve buna bağlı diğer projelerde görev alan bölge müdürlüğü personeline ayda 100 saat fazla mesai ücreti ödenmeli" dedi.

Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memurlara 2014 yılı için yüzde 6+6 oranında zam talep ettiklerini, 2015'te de memurlara yüzde 6+6+yıllık enflasyon farkından oluşan zammın yanı sıra yıllık yüzde 5 oranında büyümeden pay verilmesi gerektiğini söyledi.

Şehir merkezlerinde oturup baraj, termik santral, fabrika, trafo veya şehir merkezlerine uzak mesafelerde olan iş yerlerinde çalışan kamu görevlileri ve aile fertlerinin yararlanacağı en yakın şehir merkezlerine haftada en az 2 sosyal servis konulmasını talep ettiklerini dile getiren Tonbul, MTA Genel Müdürlüğüne bağlı kamplarda, işçiler için ücretsiz yemek uygulamasının kamu görevlilerine de uygulanması gerektiğini ileri sürdü.

Tonbul, zehirli, gazlı, tozlu ve radyasyonlu ortamlarda sürekli çalışan personele, iş yerlerinde tüketilmek üzere süt, yoğurt ve ayran verilmesini istedi.

Enerji Bir-Sen'in toplu sözleşme taleplerinden bazılarını şöyle:

-Fabrika, atölye, laboratuvar, yer altı ve açık arazi şartlarında görev yapan personeline, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi verilmeli.

DSİ bünyesinde bulunan, stratejik açıdan önem arz eden Ilısu Barajı ve HES İnşaatı, Deriner ve Yusufeli barajları, Diyarbakır ve Van Bölge Müdürlükleri sınırları dahilinde yapımı devam eden Güvenlik Barajları ve buna bağlı diğer projelerde görev alan bölge müdürlüğü personeline ayda 100 saat fazla mesai ücreti ödenmeli.

-Türk Şeker, Çaykur, Gayrimenkul AŞ, MKEK, TKİ, TTK, ETİ MADEN, EÜAŞ, SÜMER Holding, TEİAŞ,TEDAŞ,TETAŞ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB ile Türk Patent Enstitüsü'nde çalışan kamu görevlilerine unvan ve istihdam türü aranmaksızın yılda 1 kez asgari ücret tutarında üretim teşvik pirimi aktarılmalı.

-Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, MTA, TAEK, BOREN, EPDK ile su kaynakları ve buna bağlı enerji, baraj, gölet, sulama, taşkın koruma, içme suyu ve atık su projelerinin etüt, proje, işletme bakım ve kontrol hizmetlerini sunan DSİ'de çalışan kamu görevlilerine unvan ve istihdam türü aranmaksızın yılda 1 kez asgari ücret tutarında üretim teşvik pirimi yatırılmalı.

TEİAŞ temel ücret skalasında vardiyalı çalışan mühendisler için "Vardiya mühendisi" ibaresi, vardiya tutan tekniker, teknisyen için de "vardiya teknikeri, vardiya teknisyeni" olarak yer almalı ve vardiya görevi yaptırılan diğer KİT'lerde de uygulanmalı.

Araziye çıkmaları kaydiyle 399 KHK'ya tabi olarak çalışan teknik hizmetler sınıfına dahil personel ile sağlık hizmetleri personeline, araziye çıktıkları günlerde 30 lira net olarak arazi tazminatı ödenmeli.

Bilim ve Sanayi Bakanlığında "Piyasa Gözetim ve Denetimi" yapan kamu personeline Denetçi kadrosu verilmeli ve "Piyasa gözetimi ve denetimi" yapan kamu görevlilerinin günlük harcırahlarının müfettişlerde olduğu gibi uygulanmalı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Diyarbakır Ilısu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title