Haberler

Baba mesleğini sürdüren 2 kız kardeş, çeltikte yüksek verim ve kalite bekliyor

Güncelleme:

Baba mesleğini sürdüren 2 kız kardeş, çeltikte yüksek verim ve kalite bekliyor Çeyrek asırdır çeltik üreten kız kardeşler, beyaz altından umutlu Babalarının vasiyetini yerine getiren kız kardeşler, bu yıl çeltikte yüksek rekolte bekliyorEDİRNE Türkiye'nin çeltik ambarı Edirne'de babadan...

Baba mesleğini sürdüren 2 kız kardeş, çeltikte yüksek verim ve kalite bekliyor

Çeyrek asırdır çeltik üreten kız kardeşler, beyaz altından umutlu

Babalarının vasiyetini yerine getiren kız kardeşler, bu yıl çeltikte yüksek rekolte bekliyor

EDİRNE Türkiye'nin çeltik ambarı Edirne'de babadan kalma çiftçiliği sürdüren iki kız kardeş, Mayıs ayında başlayan beyaz altın mesaisinde, ilaçlamasından gübrelemeye, tarlalardaki suyun kontrol edilmesinden yabancı otla mücadeleye kadar birçok aşamada gösterdiği mücadele sayesinde yüksek verim bekliyor.

Çiftçinin "Beyaz Altın" olarak nitelendirdiği ve Mayıs ayında büyük özen gösterilerek ekilen çeltik, Eylül ve Ekim ayında yapılan hasadın ardından sofraları süsleyecek. Hasat öncesi tarlalarını düzenli olarak kontrol eden üreticiler, bu yıl tanelerin dolu dolu olması sebebiyle bereketli ve verimli bir sezon bekliyor.

Çeltik tarlasında yoğun mesai

Edirne'de babadan kalma çiftçilik mesleğini devam ettiren 62 yaşındaki Emine ve 58 yaşındaki Fevziye Sakarya kardeşler, Mayıs ayında ekimine başladıkları çeltikte kaliteli ve iyi verim alabilmek için ilaçlamasından gübrelemeye, tarlalardaki suyun kontrol edilmesinden yabancı otla mücadeleye kadar birçok aşamada yoğun mesai harcıyor. Neredeyse her gün tarlaya girerek çocuklarına bakar gibi çeltik ekili arazinin kontrolünü yapan 2 kız kardeş, çocukluğunda babalarının yanında öğrendikleri çiftçiliği hem büyük bir aşkla sürdürüyor hem de babalarının vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çeyrek asırdır baba mesleğini sürdürüyorlar

Edirne Merkeze bağlı Yolüstü Köyü'ndeki 186 dönümlük arazide çeltik üretimi yapan iki kız kardeş, yabancı otla zamanında mücadele ve düzenli kontrol sayesinde üründe yüksek verim ve kalite bekliyor. Baba mesleğini aşkla sürdüren iki kız kardeş traktöre biniyor, çizmelerini giyip tarlaya iniyor ve bu iş erkek işi algısının da kırılması noktasında büyük örnek teşkil ediyor. 1997'den beri ablası ile birlikte baba mesleği çiftçiliği sürdüren 58 yaşındaki Fevziye Sakarya, çeltik ekiminde bu yıl ilk defa denedikleri Toros cinsi tohumda başarılı olduklarını ve iyi bir verim beklediklerini söyledi.

"Çeltikte beklentimiz 900 kilogram"

Tane dolgunluğu ve tane sayısının güzel olduğunu belirten Sakarya, "Bu sene zararlı otla mücadeleyi de güzel yaptık. Gayet iyi bir ürün alacağız. 850-900 civarında ürün alırız diye düşünüyorum" dedi.

"Çeltik işi bebeği büyütmek gibidir"

Çeltik işinin bir bebeği büyütmek gibi olduğunu aktaran Sakarya, tohumundan ekimine, gübrelenmesinden ilaçlanmasına ve harmanına kadar sürekli emek gerektiren bir iş olduğunu ifade etti. Gençlere de çiftçilikle uğraşma tavsiyesinde bulunan Sakarya, ben yapamam demeyip yenilikleri takip ederek çiftçiliğin sürdürebileceğini aktardı. Bu sene hava sıcaklıklarına bağlı olarak çeltiklerin erken sararmaya başladığını belirten Sakarya, erken olgunlaşma ile birlikte hasadın da 1 hafta önce yapılabileceğini dile getirdi. Çeltikte en önemli noktalardan birisinin hastalığa kaptırmamak olduğunu söyleyen Sakarya, bu yıl tanelerin dolu dolu olduğunu ve yüksek verim beklediklerini belirtti.

Mayıs ayının başında ekimi yapılan çeltikler, Eylül ve Ekim aylarında yapılan hasat ile birlikte sofraları süsleyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Edirne Çeltik Baba Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title