Haberler

Ansiad'dan Seçim Değerlendirmesi

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Erdoğlu, dün gerçekleştirilen 26’ıncı Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin huzur içinde yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olmasından memnun olduklarını belirterek "Artık işimize gücümüze bakma zamanıdır" dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Erdoğlu, dün gerçekleştirilen 26'ıncı Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin huzur içinde yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olmasından memnun olduklarını belirterek "Artık işimize gücümüze bakma zamanıdır" dedi.

1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri sonucunda, resmi olmayan sonuçlara göre, oy oranını önemli ölçüde artırarak iktidarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) ve TBMM'de temsil edilecek Cumhuriyet Halk Partisi'ni, (CHP) Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) kutladığını kaydeden Eroğlu, seçim sürecini bir an önce geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını beklediklerini ifade etti. Eroğlu, bu süreçte oylarını kaybeden partilerin çok ciddi değerlendirmeler yapıp güçlü ve yapıcı bir muhalefet yapısını kurgulama ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin bundan sonraki ihtiyaçlarını birlik, dirlik, bütünlük, sulh ve huzur olarak sıralayan Eroğlu, "Can ve mal güvenliği içinde insanların iş güç sahibi olmalarıdır. Yatırımın ve üretimin ve de istihdamın artmasıdır. Ekonominin büyümesi, refahın yükselmesidir" diye konuştu.

"HEPİMİZ İÇİN BİRİNCİ GÜNDEM MADDELERİ İÇ HUZUR VE TERÖR, DEMOKRATİKLEŞME VE HUKUK SİSTEMİ VE EKONOMİK KALKINMA OLMALIDIR"

Artık herkes için birinci gündem maddesinin iç huzur ve terör, demokratikleşme ve hukuk sistemi ile ekonomik kalkınma olması gerektiğine dikkat çeken Erdoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalanacağına inanıyoruz. En kısa zamanda barış ve reform süreci öncelikli yeni bir döneme girmeliyiz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yoktur. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. İnanıyoruz ki bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve hayata geçirilmesi gereken ekonomik ve yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır. Yeni hükümetin programı ve bu programa dayalı olarak uygulamadaki öncelikleri çok önem taşımaktadır. Ekonomide yavaşlayan çarkı hızlandırmak kolay değildir. Ama bu bir zorunluluktur. Artık, seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye'nin geleceğini düşünmek zorundayız. Ekonomi için istikrar çok önemlidir. Siyasal tartışmaları sonlandırıp işe güce odaklanmamız gerekmektedir. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve içerideki siyasi belirsizlik nedeniyle 2015 ekonomide kayıp bir yıl olmuştur. Zaman kaybetmeden istikrarı sağlayan, ekonominin önünü açan üreticiyi destekleyen iç ve dış politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz. 2016'yı da kaybetmek istemiyoruz."

Türkiye'nin önündeki 4 yıl için atağa kalkacağına ve yeni süreçte yatırım ortamının daha da iyileşeceğine inandıklarını kaydeden Ali Eroğlu, yeni hükümetin, yatırım ortamının iyileştirilmesi için adımlar atacağını, daha popülist söylemler yerine daha ciddi politikalar geliştirileceğini ifade etti. Eroğlu, "Öte yandan kutuplaşmanın, gerginliğin faturasını toplumun tüm kesimleri ödemektedir. Bu nedenle kurulacak AK Parti hükümetinin çözüm odaklı yaklaşımlarla tansiyonu düşürmesini bekliyoruz. Bu sonuçlar aynı zamanda, mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar ile, kanlı teröre karşı mücadelede daha etkin bir mücadelenin de yolunu açacaktır" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Eroğlu Ak Parti Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title