Haberler

'Ana Banka' Seçen, Derdini İyi Anlatır

Nakit Yönetimi Birimini Kurarak, Bu Dönemin En Büyük Sorunların Biri Olan 'Tahsilat' İşlemlerine Alternatif Yöntemler Sunan Garanti Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, Firmalara Bir 'Ana Banka' Seçmelerini Önerdi.

Nakit yönetimi birimini kurarak, bu dönemin en büyük sorunların biri olan ’tahsilat’ işlemlerine alternatif yöntemler sunan Garanti Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, firmalara bir ’ana banka’ seçmelerini önerdi.

Küresel krizin pek çok ülke gibi Türkiye’yi de etkisi altına aldığı bu dönemde bankaların kredi vermeye devam ettiklerini belirten Egemen, "Kendine güvenen müşterilerin kredi konusunda bir sorun yaşadığını düşünmüyorum. Biz garanti olarak müşterilerimizle çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Egemen, bu noktada firmalara ’bankanızı seçin’ tavsiyesinde bulunan Egemen, her firmanın, iş yaptığı bir ana bankası olması durumunda, ihtiyaçlarını, sorunlarını daha iyi anlatabileceğini ve bunlara çözüm bulabileceğini savundu.

Çek ve senete son

Bu dönemde en büyük sorunlardan birinin tahsilat olduğuna dikkat çeken Egemen, krizle birlikte giderek önem kazanan firmalardaki nakit akışı konusunda geliştirdikleri çözümler hakkında da bilgi verdi. Tolga Egemen, 1996 yılında çok şubeli bankalar arasında nakit yönetimi birimini kuran ilk banka olduklarını, bugün ise "kurumsal çözümler" başlığı alkında pek çok uygulamayı devreye aldıklarını anlattı. Doğrudan tahsilat sistemi, risk paylaşımlı doğrudan tahsilat sistemi, stok finansmanı, garanti iskonto, toplu Ödemeler, toplu çek entegrasyonu gibi pek çok üründen söz eden Egemen, "Çek ve seneti ortadan kaldıran bu uygulamalarla, bayi, tedarikçi, distribütör, müşteriler arasındaki her türlü nakit akışına yönelik destek veriyoruz" dedi.

17 bin KOBİ’ye hizmet

Mevcut ekonomik koşullarda satışı firmalaran tahsilat riskinin arttığını, vadelerin uzadığını, tedarikçi veya bayi konumundaki daha küçük firmaların finansman ihtiyaçlarının da büyüdüğüne dikkat çeken Egemen, müşterilerine paket şeklinde bir ürün satmadıklarını, çözüm sunduklarını dile getirdi. Türkiye’de ilk kredili tahsilat sistemini devreye sokan banka olduklarını belirten Egemen, bu yöntemle Türkiye’de 150 büyük firmanın çalıştığı 17 bin küçük ve orta ölçekli işletmeye (KOBİ) hizmet verdiklerini dile getirdi. Egemen, "Kriz döneminde de biz KOBİ’lerle büyümüye devam edeceğiz, biz kredi vermeye devam ediyoruz. Kapımız kendine güvenen tüm müşterilerimize açık" diye konuştu.

Hem nakit akışı hem iş akışı kolaylaşıyor

TOLGA Egemen, şirketlerin nakit akışına yönelik anlaşmaları, çok sayıda bayi ya da tedarikçisi bulunan firmalarla yaptıklarını belirtirken, bunun nakit akışının yanı sıra iş akışını da kolaylaştıran bir yöntem olduğunu vurguladı. Bankanın da ana şirket aracılığıyla, KOBİ olarak adlandırılan çok sayıda firmanın ihtiyaçlarına yanıt verebildiğini dile getiren Tolga Egemen, "Bu yöntemle biz de yeni müşteri kazanıyoruz. Bu iş için çok gelişmiş bir teknolojik altyapımız var, hizmet verdiğimiz şirketlerin sayısını bu dönemde de artırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz katılım endeksine uygun mu? Hareket Proje Taşımacılığı helal mi, caiz mi? Postpartum (doğum sonrası) depresyon nedir? DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title