Haberler

Aklease'den Stso Üyelerine Leasing Yoluyla Finans Desteği

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (Stso) Üyelerinin Yatırımlarına Finansman Desteği Sağlamak Amacı ile Akbank T.a.ş.'nin İştiraki Olan Ak Finansal Kiralama A.ş. (Aklease) ) ile Stso Arasında Leasing Yoluyla Finansman Sağlama Hususunda Protokol İmzalandı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) üyelerinin yatırımlarına finansman desteği sağlamak amacı ile AKBANK T.A.Ş.'nin iştiraki olan Ak Finansal Kiralama A.Ş. (AKLease) ) ile STSO arasında leasing yoluyla finansman sağlama hususunda protokol imzalandı.

STSO Başkan Vekili Osman Atalay ile AKLease Genel Müdürü Gülsün Lenger tarafından imzalanan anlaşmaya göre; leasing yoluyla finans desteği alacak üyeler geri ödemeyi eşit taksitler halinde yapacak. Protokole göre; maksimum vadenin 48 ay olacağı ve TL ve yabancı para olarak kullandırımın yapılacağı kaydedildi. Oda üyelerine TL veya yabancı para kullandırımlarında AKLease'nin cari faiz oranından yüzde 0.05 indirim sağlanacağı ve faiz oranının vade sonuna kadar sabit tutulacağı ifade edildi.

AKLease Genel Müdürü Gülsün Lenger, oda üyelerinin finansmandan yararlanabilmesi için iflas etmiş olmaması, konkordatoya ve tasfiyeye girmemiş olması, devlet ihalelerinden yasaklı olmaması ve ticari açıdan faal durumda olması gerektiğini ifade etti. Lenger, "Ayrıca bizim için üyenin moralitesi de önemli" dedi.

Üyelere kullandırılacak leasing teminatında, kira sözleşmesine ilave olarak kefalet, ipotek ile vadeli mevduat (TL veya döviz), hisse senedi, devlet tahvili, hazine bonosu, eurobond rehni ve leasing şirketinin talep edeceği diğer teminatların alınabileceği de vurgulandı.

Samsun'da, AKLease, oda üyeleri için "Yatırımların Finansmanında Leasing" konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı da düzenledi. 1985 yılında yürürlüğe giren Finansal Kiralama Kanunu ile faaliyete başlayan finansal kiralama sektörü, yatırımlara yıllık 6 milyar dolar tutarında finansman sağlama seviyesine ulaştı. Finansal kiralama işlemlerinin mal bazında dağılımına bakıldığında; finansal kiralamanın yüzde 73 oranında makine teçhizat alımında kullanıldığı görülüyor. Bu nedenle yatırımlarda alternatif

bir finansman yöntemi olan finansal kiralamanın avantajlarına dikkat çekiliyor.

(AG-SA-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title