Haberler

4/C'li Personel de Kamu Konutlarından Yararlanacak

Güncelleme:

Devlet Personel Başkanlığı, 4/C'li çalışan kamu personeline de kamu konutu tahsis edecek.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen personele de kamu konutu tahsis edilebileceğini belirtti.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası (Enerji Bir-Sen), 657'ye tabi 4/C'li olarak istihdam edilen personele kamu konutu tahsisi, yapılıp yapılamayacağı konusunda DPB'ye görüş sordu.

DPB: 4/C'Lİ DE YARARLANABİLİR

Devlet Personel Başkanlığı'nın konuyla ilgili "Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen personele kamu konutu tahsisine engel bir düzenlemeye yer verilmediği görülmektedir. Dolayısı ile söz konusu mevzuatta belirtilen şartların sağlanması halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen personele de kamu konutu tahsis edilebileceği mütalaa edilmektedir" ifadelerini kullandı.

KADRO İSTİYORUZ

Konuyu değerlendiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "DPB'nin görüşüne göre 657 tabi kurumlarda çalışan 4C'li personel kamu konutlarından faydalanabilecek" dedi.

Tonbul, 4C'li personelin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında kamu konut tahsisinin önemli olduğunu belirtti. Memur-Sen olarak 4C'li personelin kadroya geçirilmesini istediklerini belirten Tonbul, "Konfederasyon olarak 4C'li personelin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Devlet Personel Başkanlığı Memur Sen Memur Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

ABDURRAHİM REZZAKOĞLU:

SİZİN GİBİ SENDİKADAN ALLAH RAZI OLSUN .....((((((((((((((ANLADINIZ SİZ ONU

6
1
yanıtYanıtla
başbakan açıklamıştı:

hani jojmanlar satılıyordu

7
0
yanıtYanıtla
Kimene:

4 C li Arkadaşlarım bende 4 c liyim Bu Başbakanın menfaati olmasa bize bir damla su bile vermezz.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title