Haberler

10 Liraya Düşen Fındık Fiyatı Ziraat Odalarını Harekete Geçirdi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasada 10 liraya kadar düşen fındık fiyatlarını değerlendirmek üzere bölge ziraat odaları olarak bir araya gelerek gelişmeleri masaya yatıracaklarını söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasada 10 liraya kadar düşen fındık fiyatlarını değerlendirmek üzere bölge ziraat odaları olarak bir araya gelerek gelişmeleri masaya yatıracaklarını söyledi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde fındık fiyatlarının düşmeye devam ettiğini belirterek, "Maalesef üreticiler ve bizler fındık fiyatının artmasını beklerken fiyatlar daha da düştü. En son serbest piyasada 10 liraya kadar düşen fındık fiyatları her kesimi tedirgin ediyor" dedi.

Hafta içinde bölgedeki ziraat odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a brifing vereceklerini söyleyen Soydan, "Fındık fiyatlarının düşmesi konusunda Sayın Genel Başkanımıza rapor sunacağız. Yapacağımız istişare sonucunda belki bu rapor ilgili bakanlığa da sunabilir. Bu tamamen Genel Başkanımızın takdirinde olacak ama biz üreticilerimiz için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Soydan, ortada bir mağduriyet olduğunu savunarak, "Başta üreticiler olmak üzere hiç kimse fiyattan memnun değil. Ayrıca üreticilerimizde bir tedirginlik var. Bu duruma sessiz kalamayacağımızı belirtmek istiyorum. Serbest piyasada 10 liraya kadar düşen fındık fiyatlarını değerlendirmek üzere bölge ziraat odaları olarak bir araya gelerek gelişmeleri masaya yatıracağız. Bizim korkumuz fiyatların tek hanelere gerilemesi. İnşallah böyle bir durum gerçekleşmez" diye konuştu.

Düşen fiyatlardan üreticilerin yanı sıra manavların da rahatsız olduğunu dile getiren Soydan, "Biz artık manavların da bir yerde sesi olmak istiyoruz. Çünkü manavlar üreticilerle sürekli temas halinde olan kişiler. Onların da mağduriyetleri söz konusu. Çünkü daha önceden aldığı fındığın fiyatı düştüğü zaman bu fındığı elinden çıkaramıyor. Onların da böyle bir sorunu var. Artık yaşanan bu mağduriyet bütün bölgeye yayılmak üzere. Bu noktada bir çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Şemsi Bayraktar Ordu Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (21)

Ahmet:

fındık çiftcisi olup her köy veya birkaç köy bir araya gelip kooperatifleşerek kendi fabrikalarını, entegre tesislerini kurmadan, kendi aralarında birlik beraberlik oluşturmadan bu işe çözüm çok zor. iki yıl fındık olmadı desek ve bu iki yıllık mahsulümüz le ortaklık kurulsa bu işler çözülür kanısındayım. biz köylü olarak birbirimize güvenemiyor birlik olamıyoruz. sonuç olarak bu dağınıklığımız dan büyük tüccarlar malı götürüyor. Küçükler yakında aradan çıkar bizler köleliğe devam ederiz.

7
0
yanıtYanıtla
Serkan tan:

İc findik 80 tl kabuklunun alisi 10 tl akp sagol 2 kurus yer parasi ver sonrada bir findik baronuna komple findikcilari esir et

3
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Akparti fındığı bitirdi bizde sessiz kaldık. Eskiden Fiskobirlik yanımızda idi hükümet Onur''da bitirdi. Tepkilerin AKP ye olması lazım sorumlu o.

3
1
yanıtYanıtla
Faruk genç:

Findik tüccara vermek böyke bir şey tüccar yapiyor böyle

2
2
yanıtYanıtla
Hüseyin özen:

Tek cümle ile izah etmek gerekirse kaybeden hep üretici oluyor emanete fındık verenler sakla kardeşim mahsülünü ihtiyacın kadar sat vermeyin kardeşim

4
0
yanıtYanıtla
Carsambali esnaf:

Bence bazi fabrika ve esnaflarin elindeki emanetleri sattiklari icin findik dustu. Findik isi yapanin yarisi sansa oynuyor. Bizlerde cezasini cekiyoruz hep birlikte allah. Herkesin kalbine gore versin saygi ve selmlarla

4
0
yanıtYanıtla
bir vatandaş:

Fındık çıkınca 14 liradan veren üretici kazandı. Bekleyin bekleyin belki çıkar. Bu arada 10 liralık fındığı markette 80 liradan yedirenler utansın.

2
1
yanıtYanıtla
akif:

malesef devletle işbirliğiyapan tuçar zraatodası kaleslikyaptılar

2
1
yanıtYanıtla
abdullah:

fındık fiatı ne olur derseniz fikrim 2016 ürünü yanmazsa 8 tl yanarsa 15 den başlar 25 e kadar gider. şu anki piyasada sanayici fiatlara zam yaparsa seneye hiç kimse malını satmaz diye zam vermez yani alıcı benim fiatı ben belirlerim diyor. zarar etmek istemiyorsanız boş konuşan her birşeyi ben bilirim diyenlere inanmayın. saygılar selamlar. . .

1
2
yanıtYanıtla
sabri:

Adamlar alacağını aldı akp istadiğini aldı tüccar öyle seni kim düşünür fındıkçı beş liraya düşmesse şaşarım bize de müstahak sen emanete ver bende dahil sonrada artmasını bekle seneye bu ders olsun

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title