Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Türkiye bir seçimi daha kaldıramaz, erken seçim ekonomiye zarar getirir' görüşlerine katılmadığını belirterek, "Türkiye'ye gerekiyorsa eğer, ülkemiz için lazımsa, ülkemiz için bu sorun aşılması gerekiyorsa bunun ekonomik gerekçesinde dolayı böyle bir şeyi kimse Türkiye'ye yakıştırmaya kalkmasın, gerekiyorsa tekrar millete gideriz, millete gitmekten asla ve asla geri kalmayız" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ' Türkiye bir seçimi daha kaldıramaz, erken seçim ekonomiye zarar getirir' görüşlerine katılmadığını belirterek, " Türkiye'ye gerekiyorsa eğer, ülkemiz için lazımsa, ülkemiz için bu sorun aşılması gerekiyorsa bunun ekonomik gerekçesinde dolayı böyle bir şeyi kimse Türkiye'ye yakıştırmaya kalkmasın, gerekiyorsa tekrar millete gideriz, millete gitmekten asla ve asla geri kalmayız" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli'de, partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

İl Başkanlığındaki törende partililerle bayramlaşan Bakan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, seçimlerde kuralı milletin koyduğunu, bunun üstüne hiçbir kural ve şartı tanımadıklarını söyledi.

Hiçbir renkte çizgilerinin olmadığını ifade eden Zeybekci, "Bizim  hiçbir renkte, hiçbir çizgimiz yoktur. Bizim çizgimiz millettir, bizim çizgimiz bayraktır, bizim çizgimiz vatandır, bizim çizgimiz devlettir. Bunun dışında hiçbir çizgimiz yoktur" dedi.

Zeybekci, Cumhurbaşkanından hükumeti kurma görevi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen hafta partileri ziyaret ederek, ilk tur görüşmeleri yaptığını anımsatarak, genel itibariyle siyasi ve demokratik nezaket anlamında olumlu bir diyaloğun yaşandığını ifade etti.

Görüşmelerde "MHP'nin kendine has bir tavırla iktidarın ve hükumetin içinde olmak istemediğini" söylediğini ve buna saygı duyduklarını dile getiren Zekbekci, ilk başta farklı söylemlerin olduğu CHP'de söylemlerin daha sonra pozitif yönde ilerlediğini kaydetti.

"Gerekirse tekrar millete gideriz"

AK Parti'nin tabanında yaptıkları yoklamalarda tabanın ne isteğini bildiklerini dile getiren Bakan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Milletimizin bize verdiği sorumluluk üzerimize daha büyük bir yük yüklüyor. Biz, milletin iradesi tam tecelli etmeden sonuçlarını tam almadan farklı alternatifleri asla gündeme getirmek istemiyoruz. Ekonomi seçime pek sıcak bakmaz, seçimi kim ister? Bir yıl içinde 3 seçim yaptık, milletin iradesinin ne dediğini de biliyoruz ama hal belli, durum ortada. Bazılarının yükün altına girmeye niyeti yok, öyle bir sıkıntısı ortada. Milletin iradesi de bize sorumluluk verdi. Milletin iradesi ile ilgili bu sorumluluğu şuna çevirmeyelim: Türkiye bir seçimi daha kaldırmaz, bu seçimler Türkiye ekonomisine zarar getirir, sakın ha. Türkiye'ye gerekiyorsa eğer, ülkemiz için lazımsa, ülkemiz için bu sorun aşılması gerekiyorsa bunun ekonomik gerekçesinde dolayı böyle bir şeyi kimse Türkiye'ye yakıştırmaya kalkmasın, gerekiyorsa tekrar millete gideriz, millete gitmekten asla ve asla geri kalmayız."

"Görüşmelere devam edeceğiz"

Milletin ortaya koyduğu irade gereği Türkiye'nin hükumete kavuşması için sonuna kadar görüşmelere devam edileceğini aktaran Zeybekci, "Sonuna kadar fedakarlık, anlayış ve hoşgörü ile tam bir uzlaşı ile elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Ama uzanan elimize karşılık bir el yoksa, uzanan elimize başka şeyler uzatılıyorsa, o zaman işin sahibi olan millete götürmek en hayırlısıdır diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Zeybekci, AK Parti teşkilatlarının yarın seçim olacak gibi çalıştığını ve partisinin de seçime hazır olduğunu kaydetti.

Cuma namazını Delikliçınar Meydanı'ndaki Yeni Cami'de kılan Bakan Zeybekci, çıkışta vatandaşlarla bayramlaştı ardından Denizli Valiliğinin Delikliçınar Meydanı'nda düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

Törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, CHP Denizli Milletvekilleri Melika Basmacı, Kazım Arslan ile Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Delikliçınar Meydanı Ak Parti Denizli Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title