Haberler

Eker: "Mazot ve Gübre Desteği İki Taksitte"

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Doğrudan Gelir Desteği ile Mazot ve Gübre Desteklerinin, İki Taksit Halinde Nisan ve Haziran Aylarında Ödeneceğini Bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Doğrudan Gelir Desteği, mazot ve gübre desteklerinin, iki taksit halinde Nisan ve Haziran aylarında ödeneceğini bildirdi.

Mehdi Eker, TBMM Genel Kurulu'nda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı'nın görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Bazı illerde primle ilgili ihbarlar alındığını ve bu ihbarların değerlendirilmesi yapıldığı için prim ödemelerinin yapılmadığını anlatan Eker, "Halen 11 ilde inceleme sürüyor. İncelemenin tamamlanmasının ardından prim ödemeleri yapılacak. Yem bitki prim desteklerinin ödemeleri, bu yılın Temmuz ayında tamamlanmış olacak" dedi. Doğrudan Gelir Desteği, mazot ve gübre desteklerinin ödemelerinin birlikte yapılacağını kaydeden Eker, "Üç desteğin ödemeleri, iki taksit halinde Nisan ve Haziran aylarında yapılacak. Nisan'da 1 milyar 92 bin YTL, Haziran'da ise 1.3 milyar YTL prim ödenecek" dedi.

Eker, geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen sel felaketinden etkilenen 12 ilin prim ödemelerinin tamamının, Şubat ayında yapıldığını ifade etti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title