Haberler

Egm Sözcüsü Çalışkan, "Ordu Emniyet Müdürü, İdari Bakanın Onayı İle Görevden Alınmıştır"

Egm Sözcüsü Çalışkan,"ordu Emniyet Müdür Vekili Güler, İdari Tasarruf Olarak Egm'nün Teklifi Ve Bakanın Onayı İle Görevden Alınmıştır" Dedi.

EGM Sözcüsü Çalışkan,¨Ordu Emniyet Müdür Vekili Güler, idari tasarruf olarak EGM`nün teklifi ve Bakanın onayı ile görevden alınmıştır¨ dedi.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, gazetcilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

-ORGENERAL BÜYÜKANIT MESAJLARI-

Genelkurmay Başkanlığı`na atanan KKK Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında atılan mesajları kimin tarafından atıldığını belirlendi mi?Konu ile ilgili soruşturma açıldı mı?¨O konuda bana intikal etmiş bir bilgi yok soruşturma açıldığına dair.¨diye konuştu.

-FINDIK MİTİNGİ-

Çalışkan, Ordu`daki fındık mitingi sonrası Ordu Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler`in görevden alınmasına ilişkin bir soru üzerine ise,¨Demokratik toplumlarda gösteri yapma hakkı vardır. Mitingten sonra bir grup karayolunu trafiğe kapatmıştır.Uzun süre süren bu eylem sonucu birçok insan mağdur oldu.Bazı şikayetler geldi bu konuda.Emniyet müfettiş görevlendirdi. Konu incelenmektedir. Müdür de idari tasarruf olarak Emniyet Genel Müdürlüğü`nün teklifi ve bakanın onayı ile eski görevine dönmüştür.¨diye konuştu.

-MÜFETTİŞLER İNCELİYOR-

Konunun tüm yönleri ile müfettişler tarafından incelendiğini söyleyen Çalışkan,¨Polis kanunlar çerçevesinde görev yapar.Kanun ne diyorsa yapmak mecburiyetindedir.Bu konuda aksaklık varsa bununla ilgili müfettişler görevlendirildi. Aksaklığın sebebi ortaya çıkacaktır.¨dedi.

-ZOR KULLANMA YETKİSİ VAR-

Bir gazetecinin¨Bu olay sonrası müdürün görevden alınması diğer polisleri olumsuz etkiler mi? yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi:

¨Polis teşkilatı dün öyle oldu bügün böyle oldu diye görev yapmaz. Kanunlar çercevesinde görev yapar. Polise zor kullanma yetkisi, kalabalığı dağıtma yetkisi verilmiştir.Hiç kimsenin kendi talimatından başka yani valinin talimatından başka talimatla değil, emir vermeye yetkili kişilerin talimatı ile görevini yapar¨

-EMNİYET TEŞKİLATI MENSUBU AMİRİNDEN EMİR ALIR-

¨Milletvekili emir verebilir mi?¨ sorusuna ise Çalışkan,¨Kimin emir verdiğine dair bir bilgim yok.Emniyet teşkilatı kendi amirinden emir alır.Kanunlar çercevesinde bu emirleri yerine getirir.İdari tedbir olarakta müdür Güler eski görevine iade edilmiştir.¨şeklinde konuştu.

-YORUM YAPAMAM-

Emniyet`e göre Ordu Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler`in bir kusuru var mı? sorusuna karşılık Çalışkan,¨Olaylar masa başıdan değerlendirmekle olmaz.İlin sorumluları vardır.Benim burdan yorum yapmam doğru olmaz.Konu inceleniyor.¨

-UNAKITAN KAZA-

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`ın oğlu Abdullan Unakıtan`ın geçirdiği trafik kazasında arabanın Abdullah Unakıtan tarafından kullanıldığı yönündeki iddiaların hatırlatıması üzerine Çalışkan, trafik kazasının Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturulduğunu söyledi.

-BORSA OPERASYONU-

Borsada yapılan Bozukpara operasyonunun halen devam ettiğini ifade eden Çalışkan, savcının elde ettiği delillere göre ilerki günlerde de gözaltıların olabileceğini belirtti

-ŞEREFCAN-

Çanakkale`de 4 ay önce kaçırıldıktan sonra salı akşamı polis tarafından İstanbul`da bulunan 2 yaşındaki Şerefcan`ın bulunduğunu hatırlatan Çalışkan, savcılığın konu ile ilgili tüm iddiaların hepsini araştırdığını söyledi.

-EL KADI-

Çalışkan, BM tarafından terörü finanse edilenler listesine alınan Yasin El Kadı`ya ilişkin bir soru üzerine ise,¨Bize gelen belgeleri ilgili birimleri gönderdik.Söz konusu şahsın en son 2001 yılının Ağustos ayında çıkış yaptığı bundan sonra da başka girişin olmadığı anlaşıldı. Noter belgeleri var.Konuyu Adalet Bakanlığı`na intikal ettirdik.Bakanlık noter belgeleri ile ilgili gerekeni yapmaktadır.¨ dedi.

-ATABEY OPERASYONU-

Çalışkan Atabey operasyonunda basına servis yaptığı iddia edilen kişinin kimliğine ilişkin bir tespitin bulunmadığını sözlerine ekledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title