Haberler

Eğitimcilerin Eğitimi Başladı

Erzincan Üniversitesi'nin (Eü), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (Tübitak) Bağlı Olan ve Türkiye'deki Bilimsel Çalışmalara Verdiği Destekle Bilinen Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (Bideb) Katkılarıyla Düzenlediği "Eğitimcilerin Eğitimi Çalıştayı" Erzincan'da Başladı.

Erzincan Üniversitesi'nin (EÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) bağlı olan ve Türkiye'deki bilimsel çalışmalara verdiği destekle bilinen Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB) katkılarıyla düzenlediği "Eğitimcilerin Eğitimi Çalıştayı" Erzincan'da başladı.

EÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda, 26 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve Erzincan'daki çeşitli okullarda görevli eğitimcilerin değişik konularda eğitimini amaçlayan çalıştayın açılış törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ile fakülte ve yüksek okul temsilcileri ve eğitimciler katıldı. Çalıştayın açış konuşmasını yapan Çalıştay Başkanı Yrd. Doç. Dr. Paşa Yalçın, hızla gelişen dünyada bilgiyi etkin kullanan ve ürüne dönüştürebilen toplumların öne çıktığını belirterek, "Ürün elde etmenin bir yolu da proje geliştirebilmektir. Bu bağlamda temel bilimlere önem veren ülkeler gelişmişlik sıralamasında ön sıraları almışlardır. Ülkemizin dünya sıralamasında hak ettiği yere ulaşabilmesi için temel bilimlerin üretken ve ürüne dönük yapısını aktifleştirmek için çaba harcanması gerekmektedir. Bu çabaların en ektin olanı ise temel bilimlerle ilgili proje geliştirebilmektir." dedi.

Yrd. Doç. Dr. Paşa Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü; " İlk ve ortaöğretim okullarımızda proje yarışmaları yapıldığı gerçeğini de göz önüne alırsak öğrencilerimizin bir proje hazırlarken nasıl bir planlama yapacağı, nelere dikkat edeceği, tasarım ve model oluşturma gibi konuları birbiriyle nasıl ilişkilendireceği konuları önemli olmaktadır. Ayrıca çok yoğun olarak kullanılan proje kelimesinin ne olduğunu nerede ve nasıl kullanılacağını proje hazırlama ve değerlendirme ölçütlerini, basamaklarını belli bir akademik çerçevede ele alınması zorunlu hale gelmiştir. Okul yıllarımıza baktığımızda; sınav soruları değil, ellerimizle yaptığımız uçurtmalar, oyuncaklar ya da merak duygusuyla kurcalayarak bozduğumuz ev aletleri gelir aklımıza. Einstein'ın dediği gibi " Özel bir yeteneğim yok sadece fazlasıyla meraklıyım" sözünden hareketle istediğimiz eğitim-öğretim dünyasında sadece sınavlar ve testler arasında sıkışıp kalmış merak duyguları körelmiş küçük beyinlerde uyarı oluşturabilmektir. Bu açıdan bakıldığında çalıştayın bizlere heyecan vermesini umuyoruz." Açılış programında daha sonra konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap da, bilim ve eğitimin iç içe kavramlar olduğunu kaydederek, "Bilgi ekonomisi, çağdaşlıkta sürekli ileri gitmek demektir, yeni bilgiler üretmektir. Bu seminere gelenler sıra dışı insanlardır. Sıra dışı insanlar, sıra dışı beyinlerin yetişmesini sağlamak demektir" diye konuştu. Çalıştayda daha sonra Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bekdemir, örneklemelerle bilimin aktüelleştirilmesine dair bir sunum yaptı.

Çalıştay süresince katılımcılara, eğitimde "Proje Danışmanlığı" çerçevesinde temel bilimlerde proje hazırlama adımları uygulamalı olarak gösterilecek. Ayrıca katılımcı öğretmenlere projelerde danışmanlık yapabilme ve proje hazırlama becerisi kazandırılmaya çalışılacağı bildirildi.

(İS-İRT-Y) 26.06.2008 20:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title