Haberler

Türkiye’nin Altın Çocuğu Kuantum Drama uzmanı Tuna Tüner Edirne ‘de

Güncelleme:

20 Ağustos Cuma Saat 17.00' De Başlayacak Olan Programda Tuna Tüner Katılımcılara Kuantum Drama Uygulaması Yapacak.

Türkiye'nin ilk ve tek kuantum drama uzmanı olan Tuna Tüner , Edirne ve Trakya'nın ilk kişisel gelişim merkezi olan ve kişisel gelişimde sürekli ilklere imza atan, Carpe Diem Gelişim Merkezi'nde Edirneliler ile buluşuyor. 20 ağustos cuma saat 17.00' de başlayacak olan programda tuna tüner katılımcılara kuantum drama uygulaması yapacak.

Hayat, bir bakıma sinema filmi gibidir. "Hayatım gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti" deyişi de hayatın-sinemayla olan ilişkisinin toplum tarafından nasıl özümsendiğinin bir göstergesidir. Eğer hayatı bir filme benzetirsek, her an "sahneleri" ve her gün "sekansları" oluşturur. Hayat ; biz çoğu zaman fark etmesek de mükemmel bir kurguya sahiptir. Hepimiz, adına "hayatım" dediğimiz bir filmin içinde oynarız. Bu filmde bizim dışımızda daha birçok "oyuncu" vardır.

Değişik mekanlarda, değişik kostümlerle ve değişik makyajlarla süsleriz bu filmi. Ve her birimizin bazı rolleri vardır. Bu roller, doğduğumuz andan itibaren bize bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde sufle edilmeye başlanır. Ve bir zaman gelir ki, senaryoda hata ya da eksik aramaya başlarız. Çünkü biz aslında başka rolleri kendimize yakıştırırken senaryo buna engel olur. Ya da bazen oynadığımız rolden memnunken bir anda senaryo değişiverir.

Bunun nedeni, genellikle, kendi filmimizi (hayatımızı) başkalarının yönetmesidir. Halbuki herkesin kendi filmini (kendi hayatını) yazmaya, oynamaya ve yönetmeye hakkı ve becerisi vardır.

Kuantum Drama da çıkış noktasını Dünyaca Ünlü Alman Terapist Bert

Hellinger ' in oluşturduğu Aile Dizimi'nden almakla beraber, Kuantum Felsefesi'nden esinlenerek günümüz ihtiyaçlarına ve toplumsal farklılıklara uygun olarak şekillendirilmiş kapsamlı ve güçlü bir tekniktir.

Kuantum Drama sayesinde, kişinin aile yaşamının "drama"sı sahnelenir. Aile içindeki tüm ilişkiler, perde arkasında kalan ve bu ilişkileri etkileyen durumlar, duygular, bize biçilmiş roller ve beklentiler ortaya serilir. Danışan kişi, dramanın dışında kalır ve belki de hayatında ilk defa önünde sahnelenen bu oyunu dışarıdan izleme şansını elde eder. Anne-baba ve atalardan taşınan inançlar, duygular, roller, yükler, sorumluluklar ve ağırlıklar fark edilir, iade edilir ve kişi özgürleşir. Bu özgürleşme sayesinde kişi, hayatında belki de ilk defa kendi kaderinin yolunda gitme cesareti bulur. Atalarından, ailesinden aldığı yanlış düşünce kalıplarını fark edip değiştiren kişi istediği hayata adım atar.

Elimdeki senaryodan memnun değilim ve ben kendi hayatımın yönetmeni olmak istiyorum diyorsanız "Kuantum Drama" çalışmasına girmelisiniz.

Daha detaylı bilgi için http://www.carpediemgelisim.com

Tuna Tüner kimdir ?

1979 yılında İstanbul'da doğdum. Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünden mezun olduktan sonra sinema dalında meslek hayatıma başladım, "insanlar" ve "hayatlar" ile ilgili portreler kurguladım. Bu portrelerin dramalardan öteye geçemediğini fark ettikten sonra, yaşamımı insan ruhu ve zihninin işleyişi ve bu konuyla ilgili araştırmalara adadım.

"Kuantum Teorisi"yle başlayan bu serüvende, insan bilinçaltı, ego, bilinç, düşünce gücü, çekim yasası ve kuantum düşüncenin işleyişini keşfettim. Uzun yıllar söz konusu alanlarda

dünyaca ünlü düşünürlerin ve yazarların birçok eserini inceledim, makaleler yazdım, konuşmalar yaptım. R.Şanal'dan "Kuantum Düşünce Tekniği Uygulayıcı" eğitimi aldıktan sonra, çok sayıda farklı teknik ve uygulama ile tanıştım.

Bireyin ruh-zihin-beden ekseninde kusursuz bir değişim-dönüşüm gerçekleştirmek amacıyla tamamen kendine özgü bir program olan "Hayatı Kullanma Kılavuzu™"nu yarattım. Ayrıca, ilgici çekici ve uzun soluklu bir çalışma olan "Yetişkinler için Hayat Bilgisi™" de yine bu süreç içinde yarattığım başarılı çalışmalardandır.

Aile ve atalarımızdan taşıdığımız "Karmik" sorunların şifalanmasında insanoğlunun elindeki en güçlü teknik olan Aile Dizimi'ne değişik bir bakış açısı katan Kuantum Drama çalışmalarıma gerek Türkiye'de gerekse de Avrupa'nın birçok yerinde tüm derinliğiyle devam ediyorum. Dünyada ilk defa "intercultural" bir dizimleme olanağını yaratmaktan mutluluk duyuyorum. Yine bir dostumla "multidisipliner" bir dizimleme çalışmasıyla dünyada bir ilke imza attık.

Yaşamlarımızdaki en önemli konu başlıklarına odaklanan birçok seminer vasıtasıyla yüzlerce kişiye ulaştım. Çalışmalarımı her geçen gün gerek konu başlıkları gerekse de içerikleri bakımından daha da derinleştirmeye ve zenginleştirmeye gayret ediyor ve sevgiyle paylaşmaya devam ediyorum.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Haberler

500

Yorumlar (1)

Suna:

Eğitimler devam ediyormu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title