Haberler

Okullarda Vekil Müdür Dönemi

Türk Eğitim-sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, "Binlerce Okul Vekaletle Görevlendirilen Yöneticiler Tarafından İdare Ediliyor" Dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, “Binlerce okul vekaletle görevlendirilen yöneticiler tarafından idare ediliyor” dedi.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 2. Dairesi'nin “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği”ni iptal ettiğini, 2006 ve 2007 yıllarında yapılan tüm yönetici atama işlemlerinin yürürlüğünün durdurulduğunu kaydetti. Bunun üzerine Bakanlığın yeni bir yönetmelik için hazırladığı taslağı sendikalara göndererek görüş istediğini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

“Sendikamız taslağı inceleyerek, görüşlerini kısa zamanda Bakanlığa sundu. Buna karşın hala yeni bir yönetmelik yayınlanmadı. Bu durum eğitim camiasında kaosa yol açmaktadır. Binlerce okul vekaletle görevlendirilen yöneticiler tarafından idare ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ne yazık ki elini çok yavaş tutmaktadır. Dolayısıyla eğitim camiası büyük infial halindedir. Eğitim camiasından Bakanlığın yönetmeliği geciktirerek, yandaşlarını korumaya çalıştığı görüşü ağır basmaktadır.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title