Haberler

Esenler'de 800 öğrencinin katıldığı 'Robot Yarışları' başladı

Güncelleme:

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen '1. Esenler Robot Yarışları'na Türkiye'nin farklı illerinden 800 öğrenci katıldı. Yarışmada liselere ait robot takımları, farklı kategorilerde yarışacak ve müsabakalar yarın ödül töreniyle son bulacak.

Esenler'de 800 öğrencinin katıldığı "Robot Yarışları" başladı

İSTANBUL - Esenler Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılında gençlerin kendilerini robotik alanında geliştirmesi ve diğer öğrencilerle yarışarak seviyelerini görmeleri için '1. Esenler Robot Yarışları' düzelendi.

Esenler Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılında gençlerin kendilerini robotik alanında geliştirmesi ve diğer öğrencilerle yarışarak seviyelerini görmeleri için '1. Esenler Robot Yarışları' düzelendi. Esenler Millet Bahçesi etkinlik alanındaki yarışmaya Türkiye'nin farklı illerindeki 30 liseden 800 öğrenci katıldı. 2 gün sürecek yarışmada liselere ait robot takımları, 19 farklı kategoride otonom görevler, sürücü kontrolündeki görevler ve robotlarını dengede tutma alanlarda yarışacak.

Müsabakalar, yarın saat 17.00'daki ödül töreniyle son bulacak.

Takımların kıyasıya yarışmaları sürerken tribünlerde ise takımlarını destekleyen gruplar renkli görüntüler oluşturdu. İki senedir okulun robot takımında olduğunu söyleyen 10. Sınıf öğrencisi Zeynep Çakır, "Çok mutluyuz, çok heyecanlı bir yarışma. İlk müsabakada kazandık, çok güzeldi. Hedefimiz önümüzdeki yıl Amerika'da yapılacak yarışmalara katılmak" diye konuştu.

Robotik takımda yer almaktan ve yarışmalara katılmaktan oldukça memnun olduğunu söyleyen 11. sınıf öğrencisi Zeynep Ucalı ise, "Bu atmosferi çok seviyorum, her yerden bir koşuşturmaca oluyor. Bu koşuşturmaca bizi aslında hayata hazırlıyor, bu yarışma bir amaç veriyor. İki yarışmayı üst üste kazandık ve çok mutluyuz. Hedefimiz Amerika'da yapılacak yarışmalara katılıp, Türkiye'yi temsil edip, ülkemizi gururlandırmak" diye belirtti.

Manisa'dan geldiğini belirten 9. Sınıf öğrencisi Ensar Yatır, "Biz bu yarışmaya katıldık, çünkü kendimizi denemek istiyoruz. Robotumuz hakkında deneme yanılmayla çok geliştirmelerde bulunduk. İyi bir derece yapacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz buradan şampiyon olup, İstanbul'a oradan da Amerika'daki yarışmalara katılmak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Türkiye Esenler Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title