Haberler

Arel Universitesi'nde Rehber Öğretmenler Konferansta Buluştu

Güncelleme:

Arel Üniversitesi Basın, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Tepekent Yerleşkesinde Rehber Öğretmenler Konferansı düzenlendi.

Rehberlik deyince Türkiye'de akla ilk gelen duayen isim Prof. Dr. Yıldız Kuzgun ve dünyada ve Türkiye'deki mesleki rehberlikteki yeni yaklaşımlar ile ilgili çalışmalarıyla öne çıkan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Feride Bacanlı, konuşmacı olarak etkinlikte yer aldı.

Konferansa Fen Bilimleri Dershanesi kurucusu Nazmi Arıkan'da katıldı. Arıkan, İstanbul Arel Üniversitesi Kurucusu Kemal Gözükara için: 'Arel Üniversitesi kurucusu Ağabeyim Kemal Gözükara'da matematik öğretmeni yani gerçek eğitimcidir.' Diyerek, üniversite araştırması yapan öğrencilerin her detaya hassasiyetle bakması gerektiğini vurguladı.

Konferansta ayrıca; Fen Bilimleri Dershanesi Rehber Öğretmenler Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, lise son sınıf öğrencilerindeki meslek seçimi hakkında bilgi verdi.

Tam gün süren ve 100'ün üzerinde Marmara Bölgesi Rehber öğretmenlerinin katılım gösterdiği konferansta Katılım Belgesi Sertifikası takdimi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Arel Üniversitesi Gazi Üniversitesi Türkiye Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title