Haberler

Eğitim Bir-sen Van Şubesi Yeni Ek Ders Yönetmeliğine Tepki Gösterdi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-sen) Van Şube Sekreteri Naci Dündar, Yeni Ek Ders Yönetmeliğine Tepki Göstererek, "Eğitim Çalışanları Emeğinin Karşılığını Alamıyor" Dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Van Şube Sekreteri Naci Dündar, yeni ek ders yönetmeliğine tepki göstererek, "Eğitim çalışanları emeğinin karşılığını alamıyor" dedi.

Eğitim Bir-Sen üyelerinden oluşan bir grup Beşyol mevkii Dabbaoğlu Parkı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Van Şube Sekreteri Naci Dündar, yeni yönetmelik ile eğitimcilerin ek ders ücretinden mahrum bırakıldığını söyledi. Dündar, yeni uygulamaya göre hafta içine denk gelen dini bayramlar gibi günlerde öğretmenlerin ek ders ücreti alamayacağını ifade ederek, "Milli bayram tatillerinde olduğu gibi dini bayram tatillerinde de öğretmenler ve eğitim çalışanları kendi istemleri dışında derse girmemektedirler. Dolayısıyla hafta içinde hangi nedene dayalı olursa olsun bir resmi tatil olacaksa o gün öğretmene ek ders ücreti verilmelidir" dedi.

Öte yandan Van'da ek ders ücretlerinin geç verilmesinden de şikayetçi olduklarını belirten Dündar, ek ders ücretlerinin zamanında yatırılmasını talep etti. Dündar, Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanlığı olarak ek ders genelgesi hakkında dava açacaklarını belirterek, "Yetkilileri konuya daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

(Eİ-AKK-Y)

17.12.2007 17:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title