Haberler

Egeliler Taif’e Damga Vuracak

Güncelleme:

Egeli Mobilyacılar, İzmir Mobilaycılar Odası'nın Davetiyle Bir Araya Geldi.

Yaklaşık 20 odanın başkan ve vekillerinin buluştuğu toplantıda sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu'nda (TAİF) bölgenin güçlü temsil edilmesi kararlaştırıldı.

Ekonomiden siyasete kadar bir çok alandaki hızlı değişimi göz önünde bulunduran İzmir Mobilyacılar Odası, bölgesel birliktelik oluşturmak için kolları sıvadı. Ege Bölgesi'ndeki mobilyacılar, marangozlar ve bilimum ağaç işleri ile uğuraşanların oda başkan ve başkan vekilleri İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir'in çağrısıyla bir araya geldi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin Birlik Oteli'ndeki programa davetlilerin tamamına yakını katılım gösterdi. Yaklaşık 20 oda temsilcisi önemli kararlara imza attı. Sorunların çözümü noktasında birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Başkan Özdemir şunları söyledi; "Sektörümüzün sorunları ve çözüm yolları hepimizin bildiği konular.

Kronikleşen sorunların çözülmeme sebebi bu güne kadar gerçek anlamda bir birlikteliğin sağlanamamış olmasıdır. Önümüzdeki dönemde en azından bölgemizdeki birlikteliği sağlamak için yola çıktık. Başaracağımıza inancımız tam.

Birlikte hareket etmek istememizin amacı ; sektörel tanıtımları gerçekleştirmek, internet ortamında sanal fuar ve haber portalı oluşturmak, yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonlarında büyük bir duruş sergilemek, kurumsal ticari referansların güncellenmesi, toplu alımlarla girdi maaliyetlerini düşürmek, kurulacak bir lojistik firması ile firmaların işlerini kolaylaştırmak. Ege Bölgesi'ndeki meslektaşlarımızın Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu'nda daha güçlü temsil edilmesini sağlamak".

Sırayla söz alan oda temsilcileri ortak hareket etmenin yararlı olacağı konusunda görüş bildirdi. Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu yönetim kuruluna hatta başkanlığa aday olması için İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir'e baskı kurdular.

Başkan Özdemir, hedefinin sektörün önünü açmak olduğunu makam mevki peşinde olmadığını söyledi. Özdemir kendisi dışında belirlenecek bir oda temsilcisine desteğinin tam olacağını ifade etti. TAİF seçiminde ortak hareket etme kararı alan Egeli oda temsilcileri genel kurula damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title